Verwarring rond
Gouden Leeuw

VENRAY | Paul Faas is het helemaal zat. Zeker nu de gemeente Venray weigert in te grijpen. Maar de bewoner van de torenflat aan Gouden Leeuwplein laat het er niet bij zitten. "We gaan door tot het is opgelost."


Faas doelt op de verwarring rondom de benaming van de straten Gouden Leeuwpad, De Gouden Leeuw en Gouden Leeuwplein. "Postpaketten worden verkeerd bezorgd, ambulances weten niet waar ze moeten zijn, brieven verdwijnen in prullenbakken op andere adressen", somt Faas op. Als lid van de Verbetercommissie Gouden Leeuwplein trekt hij wekelijks bij de gemeente aan de bel over de ongemakken die de verwarrende straatnaamgevingen opleveren. "Brieven van de belastingdienst, rouwbrieven, ga zo maar door, vaak belanden ze bij adressen aan De Gouden Leeuw in plaats van in de torenflat. Dat komt ook omdat de nummering gelijk is. Op sommige adressen wonen Polen. Die gooien brieven niet aan hen gericht vaak meteen weg. Dat is al geconstateerd. Zo is er al een rouwbrief teruggevonden."
Dat volgens Faas ook ambulances vaak de weg kwijt zijn in het 'Gouden Leeuwgebied', wordt door de gemeente Venray niet bevestigd. Uit navraag bij hulpdiensten bleek volgens de gemeente dat ze geen last hebben met de volgens Faas verwarrende naamgevingen. "Een ambulance uit Boxmeer die ook in Venray komt, weet hier de weg echt niet", reageert Faas. "Dat is al gebleken."
De gemeente heeft inmiddels laten weten geen straatnamen te willen veranderingen. Wel mogen flatbewoners op kosten van de gemeente andere naambordjes aanschaffen. Faas: "Dat helpt niet. We geven niet op."