Oppositie: Raad
deels buitenspel

VERVOLG VOORPAGINA | In de optiek van Gielens nemen dus de raadsleden van CDA, D66 en Venray Lokaal hun taken minder serieus dan de tegenstemmers van ProVenray, VVD, Samenwerking Venray en PvdA. De SP ontbrak bij de raadsvergadering. De opmerking van Gielens werd afgekeurd door burgemeester Hans Gilissen en Venray Lokaal-raadslid Theo Francken.

Met het besluit wordt de raad voor een deel buitenspel gezet, was het algemene gevoel bij de oppositie. Volgens Lizzy Bruno is het alleen bij het besluit van de melkfabriek in Leunen, in verband met de huisvesting van arbeidsmigranten, voorgekomen dat de verklaring van geen bedenkingen tot vertraging leidde. "Schrappen van 'politiek en maatschappelijk gevoelig' getuigt niet van openheid en transparantie", stelde Harrie van Oosterhout (VVD). "Laten staan dus." Bas Künen (VVD) vulde aan dat de raad zich niet politiek buitenspel moet laten zetten.

Samenwerking Venray en PvdA wilden wel 'maatschappelijk gevoelig' schrappen, maar 'politiek gevoelig' niet. Wethouder Jan Loonen stelde dat het een gevoelsmatig kwestie is. "Maar wel om te voorkomen dat we gaandeweg de rit alsnog een verklaring van geen bedenkingen kunnen krijgen."