Afbeelding
Foto: Raceway

EuroCup V8 op Raceway Venray

Ysselsteyn | Naast de najaarsraces worden op Raceway Venray in Ysselsteyn ook de EuroCup V8 Oval Series verreden op zondag 29 september.

De V8 Oval Series laat races zien op de ½ Mile oval van Raceway Venray. Met een snelheid van ruim 195 per uur zoeven de coureurs van de V8 Oval Series langs de tribunes. Racefans worden voorzien van een mooi stukje autosport. Het programma van de najaarsraces wordt aangevuld met de vaste klassen Stockcar F1 en Stockcar F2.

Daarnaast zijn de klassen Stockcar F2 Junioren en de Heritage Stockcars aanwezig om het publiek te vermaken. De Heritage Stockcar F1 is een demoklasse die wil laten zien hoe de Stockcar F1-sport zich ontwikkeld heeft vanaf het Baarlo/Naco-tijdperk, vanaf de '70 jaren tot en met de '90 jaren. Vereist is dat de Heritage Stockcar F1 een originele of replica is van een stockcar die in dat tijdperk gereden heeft en nog voorzien is van bladveren en standaard schokbrekers.

Bij deze klasse telt het niet om de competitie en punten, maar enkel om 'Just for fun and smoke some tyres'. Meer informatie over het programma is te vinden op www.racewayvenray.com. Tijdens de najaarsraces op Raceway Venray bijten de Ukke Pukke traditioneel de spits af. De vrije trainingen starten om 9.30 uur. Het wedstrijdprogramma begint om 11.30 uur met de Ukke Pukke-race.