Jumpers'76 start met verlies

Jumpers'76-Tantalus 3 49-82 (27-34). Topscorers Jumpers'76: Dirk Laurense 14 punten, Wouter Oosterbeek 13 punten, Jorik Wulterkens en Marcel Kuypers 8 punten.

De basketballers van Jumpers'76 zijn het nieuwe seizoen in de tweede klasse A gestart met een royale thuisnederlaag tegen Tantalus 3: 49-82. Het Venrayse team telt veel nieuwe gezichten en moet duidelijk nog aan elkaar wennen. Er waren met Jorik Wulterkens, Wouter Oosterbeek, Dirk Laurense, Roy Lucassen en Maarten Steffers slechts vijf spelers over die vorig seizoen ook meededen. Toegevoegd aan het team zijn de ervaren Marcel Kuypers, Samuel Skamla, een grote jonge center en Kelvin Lammerts van Bueren, een jeugdspeler die nu in de voetsporen van zijn vader en oom mag treden. Daarnaast zijn Nordin van de Lest, speler van het 2e team, en jeugdspeler Sam Zacherl de nieuwe bankspelers. Afwezig was Quincy Smits die na een paar jaar afwezigheid weer is teruggekeerd op het oude nest. In het eerste kwart nog Tantalus door slordig spel van de gasten een ruime voorsprong nemen. Door zes punten van Wouter Oosterbeek bleef de achterstand uiteindelijk beperkt tot tien punten: 14-24. In het tweede kwart begon Jumpers een stuk scherper en met name het uitstekend verdedigende werk van Kelvin Lammerts van Bueren zorgde ervoor dat de achterstand terug werd gebracht tot drie punten. Toch waren het de mannen uit Eindhoven die in de laatste paar minuten het netje weer begonnen te vinden: ruststand 27-34. De tweede helft was er eentje om snel te vergeten. Bij de mannen uit Venray ging zo beetje alles fout wat er fout kon gaan. Het spel was slordig, de verdediging stond niet goed en open kansen werden gemist. Bij de bezoekers was het voornamelijk één speler, Valentas Bruzas, die het grote verschil maakte. Waar hij voor rust maar twee punten had gemaakt was hij na rust niet te stoppen met 20 punten. Door het wegvallen van Heeze uit de competitie speelt Jumpers pas de volgende wedstrijd op zondag 6 oktober waar het op bezoek gaat bij Achilles uit Nuenen.