Hockeysters Venray op schot

Deurne-Venray: 2-7 (1-4). Doelpunten Venray: Jans Manders (5x), Lisa Slagter en Jet van Alst.

Deurne | Met twee klinkende zeges zijn de hockeysters van Venray uitstekend begonnen in de vierde klasse. Afgelopen zondag werd Deurne op eigen veld op een royale nederlaag getrakteerd: 2-7. Met vijf treffers was Jans Manders de gevierde dame aan Venrayse zijde.

Binnen vijf minuten wist Jans Manders haar eerste treffer van de dag te scoren. Venray combineerde er lustig op los en liep voor de rust gemakkelijk uit naar een geruststellende voorsprong: 1-4. A1-speelster Lisa Slagter tekende op aangeven van Imke Huggers voor het tweede doelpunt van de gasten. Uit de vele kansen kreeg Venray een strafcorner die Jans Manders goed benutte: 0-3. Niet veel later liep Lon van Alst op tot aan de achterlijn van Deurne en wist de bal daar behendig door te spelen naar Jans Manders die haar derde doelpunt van de wedstrijd liet aantekenen. Uit een strafcorner kon de thuisploeg nog voor de pauze iets terugdoen. In het tweede bedrijf kwam Deurne al snel terug tot 2-4. Voor de gasten het sein om de draad weer op te pakken. Opnieuw Manders (uit een strafbal en een 1-tegen-1 situatie) en Jet van Alst bepaalden de eindstand op 7-2.

Op zondag 22 september ontvangt Venray op sportpark De Wieën het laaggeklasseerde Bemmel. Aanvang 12.30 uur.