Hockeyers Venray nog puntloos

Nuenen-Venray 2-0 (0-0).

Nuenen | Tweedeklasser Venray leed op de tweede speeldag opnieuw een nederlaag. De nieuwkomer moest in en tegen Nuenen het onderspit delven: 2-0.

De Venrayse hockeyers moeten duidelijk nog wennen aan het hogere niveau in de tweede klasse. De thuisploeg startte furieus aan het duel en Venray kreeg na tien minuten spelen pas grip op het spel van Nuenen. In het tweede kwart voor rust creëerden de gasten zich enkele kansen, maar beide ploegen wisten vooralsnog niet tot scoren te komen. Na de pauze hadden de Venrayse hockeyers de taak gekregen om snel te scoren, maar de focus was minder bij de gasten en het spel werd steeds slordiger. Dat leidde tot enkele strafcorners voor Nuenen. De eerste strafcorners werden nog goed verdedigd, maar na een goede tip-in kwam Nuenen via een strafcorner toch op een 1-0 voorsprong. Venray had genoeg tijd om de opgelopen schade te herstellen, had echter de grootste moeite om kansen te creëren en te verzilveren. De thuisploeg kwam na een snelle uitbraak al snel op 2-0, waarmee het duel vroegtijdig werd beslist. In de slotfase ging Venray op jacht naar de aansluitingstreffer. Enkele kansen en strafcorners leverden echter geen resultaat op. Op zondag 22 september gaat Venray op jacht naar de eerste driepunter van het seizoen. Op sportpark De Wieën is Bemmel om 14.45 uur de tegenstander.