Afbeelding
Foto: Denise Amber Photography

Popronde Venray met Joan Franka

Venray | Het grootste rondreizende festival van Nederland doet dit jaar 41 steden aan. Popronde Venray heeft het programma bekendgemaakt met optredens van onder meer Joan Franka, Three Little Clouds, Sarah & Julia, Tessel, Bony Macaroni en Baer Traa. Bijzonder dit jaar is de deelname van de eerste winkel aan Popronde Venray, J&R Schoenen aan de Patersstraat.

De meest opvallende naam op de Venrayse artiestenlijst is misschien wel die van Joan Franka. Franka nam in 2012 in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku namens Nederland deel aan het Eurovisie Songfestival met haar eigen nummer You and Me. Ze kwam daar niet verder dan plek vijftien in de halve finale. In 2010 nam ze tevens deel aan de tv-talentenjacht The Voice of Holland.

Popronde vindt in Venray plaats op zondag 3 november. In totaal 32 verschillende acts presenteren zich bij elf deelnemende locaties.

Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast cafés en podium The B fungeert ook een winkel en de studio van Omroep Venray als podia.

Om 13.30 uur start het programma van Popronde Venray met een optreden van singer/songwriter Laura (bekend van haar deelname aan The Voice of Holland 2018) in J&R Schoenen. In de studio van Omroep Venray vinden tussen 14.00 en 19.00 uur om het uur intieme radiosessies plaats van achtereenvolgens Scott & Young, Bony Macaroni, Haris, Foxlane en Baer Traa.

Vanaf 22.30 uur is Proeflokaal Goesting de plek waar de afterparty losbarst, met een optreden van garage punkband Bongloard. Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Naast Venray strijkt de Popronde dit jaar ook nog neer in Heerlen, Venlo, Arnhem, Sittard en nog 36 andere steden door het hele land.

Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2019 en het programma op www.popronde.nl.

Foto: Denise Amber Photography.