Afbeelding
Foto: Rob Claessens

Rob's Blasmusik im Herbst

Merselo | Rob Claessens presenteert op zondag 29 september het radioprogramma Volksmusik mit Schwung samen met Sjraar Janssen van Einfach Böhmisch en Muzicanka zijn Rob's Blasmusik im Herbst; een concert met twee blaasorkesten. De middag begint om 13.30 uur met een optreden door blaaskapel Die Ellenthaler uit Ell, gevolgd door blaaskapel de Pompzwengels uit Geffen.

Claessens is een van de grote promotors van de blaasmuziek in Nederland en is onder meer bekend van het radioprogramma Volksmusik mit Schwung, waarmee hij te beluisteren is bij omroep Venray. Hij bezoekt regelmatig blaasmuziekfestivals en concerten van blaaskapellen in binnen- en buitenland. Daarbij doet hij veel informatie en nieuwe contacten op, waarmee hij zijn luisteraars weer kan verblijden in zijn radioprogramma. Claessens doet bijzonder veel voor de promotie van de blaaskapellen in Nederland. Sedert een paar jaar organiseert hij, samen met Sjraar Janssen van Einfach Böhmisch en Muzicanka, een blaasmuziekfeestje onder de naam Rob's Blasmusik im Frühling und Herbst.

Die Ellenthaler Musikanten bestaat uit een groep muzikanten uit Ell. De kapel bestaat uit een twaalftal muzikanten en is in 1984 ontstaan uit fanfare Ellona. Die Ellenthaler Musikanten staan bekend om hun veelzijdige repertoire en dat bestaat voor een groot deel uit Böhmische- en Tsjechische blaasmuziek. Tevens speelt de Egerländer blaasmuziek, zoals deze door Ernst Mosch en zijn Egerländer Musikanten werd vertolkt. Blaaskapel De Pompzwengels brengt Egerländer, Tsjechische en moderne muziek. Wekelijks wordt er gerepeteerd onder leiding van de jeugdige Arnout van Erp.

Het evenement vindt plaats in partycentrum 't Anker aan het Grootdorp 73 in Merselo. De zaal gaat open om 13.00 uur. Kaarten kunnen gereserveerd worden via e-mail kaarten@volksmusikmitschwung.nl of bij Rob Claessens via telefoon 06-51482986. Ook aan de zaal zijn kaarten verkrijgbaar. Zie www.volksmusikmitschwung.nl.

Foto: De Pompzwengels. Foto Rob Claessens.