Afbeelding
Foto: Eigen foto

Natuurlijk Gezond Festival

Broekhuizen | Afgelopen zondag 15 september vond voor de tweede keer het Natuurlijk Gezond Festival plaats in theetuin De Roode Vennen in Broekhuizen, georganiseerd door Stichting Natuurlijk Gezond Noord- Limburg. Deze stichting zet zich in voor natuurlijke gezondheid voor mens en dier, door te informeren, inspireren en verbinden.

Vorig jaar was de eerste editie van dit festival met 28 stands en dit jaar waren er al 56. Deze groei is mede te danken aan de samenwerking tussen de ondernemers. Het gezamenlijk doel van dit festijn in om de natuur en de natuurlijke gezondheid voor mens en dier onder de aandacht te brengen. Het terrein bij de theetuin was flink uitgebreid.

Onder meer met een extra dierenveld, waar ondernemers zich presenteerden, en in het paviljoen en de extra tent werden twaalf verschillende lezingen over natuurlijke therapieën voor mens en dier gehouden, die een waardevolle aanvulling kunnen zijn op de reguliere gezondheid. Er waren kinderactiviteiten, zoals knutselen met natuurmaterialen en een blotevoetenpadwandeling in het bos. In de boomgaard van de theetuin werden de gehele dag workshops en demonstraties gegeven, van yoga, tai chi, wichelroede, tot beeldhouwen, reflexologie en meditatie. Er was tevens gezorgd voor muzikaal entertainment en hapjes.

Volgend jaar vindt de derde editie plaats op zondag 20 september. Voor informatie en/of een terugblik kijk op de website www.natuurlijkgezondnoordlimburg.nl.