ATV op dreef tijdens LK

Sittard | Eén Limburgs kampioen, maar liefste vijf medailles en diverse finaleplaatsen, dat is het resultaat dat de jeugd van ATV Venray afgelopen zondag behaalde bij de Limburgse Kampioenschappen in Sittard.

Daarmee lieten de negen deelnemende jonge atleten duidelijk zien dat de jeugdatletiek in Venray in de lift zit. De dag begon voor de Venrayse delegatie al meteen geweldig met een eerste plaats en dus het Limburgs kampioenschap voor Ward Verbruggen bij het onderdeel speerwerpen Junioren D. En aansluitend volgden voor het merendeel nog finaleplaatsen en bovendien vier podiumplekken. Junior C Lars Leijssen scoorde twee zesde plaatsen bij het speerwerpen en kogelstoten.

De meiden junioren C deden daar niet voor onder, want ook Sarah Hermsen werd twee keer zesde bij respectievelijk het verspringen en de 80 meter sprint. Erin Jansen haalde net de finale van die 80 meter sprint niet en werd verdienstelijk tiende bij het onderdeel discuswerpen.

Voor de podiumplekken bij de meisjes zorgde D-junior Chayel Bletterman en wel met een derde plek bij het verspringen en een overtuigende tweede plek bij de 1000 meter. Bovendien behaalde zij ook een finaleplaats op de 60 meter sprint waarop ze zesde werd. Maar niet alleen de meisjes lieten zich gelden. De jongens junioren D waren ook op alle onderdelen duidelijk zichtbaar. Tijn Bruins werd zevende bij het kogelstoten en op de 1000 meter en moest helaas bij de behaalde hordenfinaleplaats verstek laten gaan. Guido Jansen kwam helaas door een matige start op de 80 meter sprint niet door de series, maar compenseerde dat met een zwaarbevochten zesde plek bij het hoogspringen.

Op dat onderdeel eindigde Luuk van Schie als vierde en hij behaalde ook nog een mooie zesde plek bij het verspringen en een elfde plaats op de 1000 meter. Julian van Rens werd tiende bij het speerwerpen en zesde op de 1000 meter. Winnaar van de dag ten slotte werd Ward Verbruggen, want, naast zijn kampioenschap bij het speerwerpen, verliet hij de atletiekbaan met nog twee zilveren medailles, behaalde op de onderdelen discuswerpen en de 80 meter sprint.