Afbeelding
Foto: Eigen foto

Jubilarissen Blitta Gevelsystemen

Venray | Bij Blitta Gevelsystemen is vrijdag groots uitgepakt voor zes jubilarissen. Herman Reijnen (Vierlingsbeek) vierde zijn 50-jarig jubileum, Ger Heijligers (Grave), André Smedts (Leunen) en Wim Bouten (Ysselsteyn) vierden allen hun 40-jarig dienstverband en de jongelingen Heino Vogelsangs (Kronenberg) en Roy Donders (Horst) zijn 25 jaar werkzaam bij Blitta.

Nadat de jubilarissen, samen met hun familieleden, in een taxistoet bij Blitta aankwamen, werden zij door het personeel onder luid applaus ontvangen. Door een haag aan ballonnen ging het vervolgens naar de feestelijk ingerichte kantine, waar algemeen directeur Henk Schaminée, evenals diverse collega's, een toespraak hielden. Wethouder Jan Loonen was voor deze speciale gelegenheid naar de Maasheseweg 77 gekomen. Ook hij sprak de jubilarissen kort toe en prees hen voor deze prestatie.

Schaminée prees de jubilarissen voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid. Ook werd aangehaald dat jubilea bij Blitta inmiddels aan de orde van de dag zijn. Dat zegt veel over het bedrijf, de onderlinge collegiale sfeer en het prettige werkklimaat. Hij sprak verder de hoop uit dat de jeugd van Venray en omstreken dit signaal opvangt en eens bij Blitta komt kijken of er ook voor hen niet een toekomst kan liggen. Een afspraak voor een oriënterend gesprek is zo gemaakt.

Herman Reijnen, André Smedts, Roy Donders en Heino Vogelsangs zijn allen werkzaam in de productie van het bedrijf, dat onder meer gevels produceert die de skylines van de grote steden vullen. Afgelopen jaar werd nog het nieuwe Hoog Catharijne in Utrecht, evenals het provinciehuis in Antwerpen, opgeleverd. De complete buitenkant van beide gebouwen is in Venray geproduceerd.

Ger Heijligers is vanuit de productieomgeving de montagekant opgegaan. Hij is dagelijks bezig op bouwplaatsen door heel Nederland. Wim Bouten is jaren terug vanuit de productieomgeving overgestapt naar de afdeling werkvoorbereiding, waar hij verantwoordelijk is voor het aansturen van de CNC-productiemachines.

Nadat de toespraken en loftuitingen waren afgerond, volgden felicitaties en de dag werd afgesloten met een gezamenlijk diner.