Robin van Dijck tracht een tegenstander van Milheezer Boys voorbij te snellen.
Robin van Dijck tracht een tegenstander van Milheezer Boys voorbij te snellen. Foto: Jolijn van Goch

Veelbelovende start

Merselo | Vijfdeklasser Merselo sloot de succesvol verlopen poulefase van het bekertoernooi zondagmiddag af met de derde overwinning op een vierdeklasser. Dit keer werd Milheezer Boys, dat vorig jaar nog speelde om promotie naar de derde klasse, verslagen in Merselo: 3-2.

Door Dennis Stiphout

De voorbereiding: het is een tijd van hoop en dromen. Supporters zijn vol goede moed, er wordt veel verwacht van nieuwe aankopen en ambitieuze plannen voor een hoge eindklassering worden voorzichtig gesmeed. Het gepredikte opportunisme brengt als gevaar met zich mee dat in de eerste weken van het nieuwe seizoen de harde realiteit onder ogen wordt gezien. In Merselo hebben ze maar weinig klagen over de eerste weken van het nieuwe seizoen. Zowel op als buiten het veld liep alles gesmeerd. Na het vieren van het zestigjarig jubileum werden prompt die vierdeklassers de deur gewezen, waardoor de ploeg van trainer Stef van Asten zich met 'negen uit drie' glansrijk kwalificeerde voor de volgende ronde.

Al na vijf minuten zat Merselo op rozen, toen Bas Litjens van dichtbij voor de openingstreffer zorgde. Een kwartier later maakte de gasten uit Milheeze op fraaie wijze gelijk: 1-1. De eerste helft kenmerkte zich verder niet door de vele kansen. Nadat een toeschouwer van Milheezer Boys onwel was geworden, besloot de scheidsrechter van dienst iets eerder voor het rustsignaal te fluiten. Nadat een ambulance was gekomen en het weer beter ging met het slachtoffer, werd de tweede helft in gang gezet. De gasten kwamen vrij snel met tien man te staan, toen de doorgebroken Camiel Kroonen neer werd gehaald. Nadat Daan Hendriks eerst nog met een kopbal de lat had geraakt, was het in een tijdsbestek van drie minuten twee keer raak: Bas Philipsen en Tim Philipsen maakten de doelpunten. Wat niemand verwachtte, gebeurde toch. Met tien man kwam Milheezer Boys nog aardig terug in het duel. Een klein kwartier voor tijd viel de aansluitingstreffer uit een kopgoal, waarna aanvoerder en sluitpost Bram van Soest in de absolute slotfase alle zeilen bij moest zetten om zijn doel schoon te houden. Dat lukte dankzij de hulp van de paal en prima handelen van de doelman zelf. "Dat vingertopje tegen de bal was nét genoeg", lacht de doelman na afloop. "Mooi dat we drie vierdeklassers verslaan. We hebben een fitte, brede selectie. Het verbaast me niet dat we het zo goed doen, de wil om te voetballen zat er vorig jaar al in. Dit is een team dat hoog kan gaan eindigen, we voetballen heel erg leuk." De komst van Jordy Wismans en de weer fitte Kroonen dragen daar zonder meer aan bij. "Het middenveld moest een slag maken en dat hebben we gedaan", geeft trainer Stef van Asten toe. "Ik denk dat het gewoon staat nu. We blijven met regelmaat goed voetballen en hebben drie keer terecht gewonnen." Op naar het kampioenschap in de vijfde klasse dan maar? Van Asten: "Nee, onze doelstelling is het behalen van een periode." Met dat streven lijkt Merselo niet snel in de harde realiteit terecht te komen.

Merselo-Milheezer Boys 3-2 (1-1). Doelpunten Merselo: Bas Litjens, Bas Philipsen, Tim Philipsen.

Merselo: Van Soest, Vermunt, Michiels, Bas Philipsen, De Keijzer (80. Nijenhuis); Wismans, Kroonen, Wismans (60. Hendriks); Tim Philipsen, Van Dijck, Litjens (75. Hermens).