Wandelaars genoten met volle teugen van de editie van 2018.
Wandelaars genoten met volle teugen van de editie van 2018. Foto: Venrayse Singelloop

Lustrum wandeltocht

Venray | De Rühl Haegens Molenaar Venrayse Singelloop wordt op zondag 6 oktober voor de zesde keer georganiseerd. Het lustrum van de hardloopwedstrijd werd vorig jaar gevierd, maar ook de editie van 2019 is extra feestelijk. De Podotherapie Boot de Vocht wandeltochten worden namelijk voor de vijfde keer georganiseerd. "De wandeltochten zijn een doorslaand succes en we zijn dan ook trots op het eerste lustrum", zegt Michel Thomassen van de organisatie enthousiast.

Door Willem Menting

Het aantal deelnemers van de wandeltochten groeide de laatste jaren gestaag. Vorig jaar deden er 630 wandelaars mee. "Dat komt neer op een derde van alle deelnemers. Veel verder hoeven we niet te groeien. De grens qua wandelaars ligt ergens rond de 1.000 wandelaars. Het aantal vinden wij minder interessant. Sfeer en het met plezier wandelen is belangrijker." Dit jaar kunnen de wandelaars weer kiezen uit vier afstanden. De wandeltocht over 20 kilometer start om 09.40, de tocht van 15 kilometer begint om 10.35, wandelaars van de 10 kilometer beginnen om 11.15 uur en ook voor de tocht van 5 kilometer wordt het startschot om 11.15 uur gegeven. "Nieuw dit jaar is dat de wandeltocht van vijf kilometer toegankelijk is voor rolstoelers. Op deze ontwikkeling zijn we apetrots."

Dit jaar doen er voor het eerst rolstoelers mee aan de tocht

Ook Podotherapie Boot de Vocht is weer als sponsor verbonden aan het wandelevenement. Ine Boot, podotherapeut, is blij met de samenwerking. "De wandelaars lopen tijdens deze editie vlak voor ons pand langs aan de Westsingel. Daar maken we een mooie erehaag om iedereen te ondersteunen. Het is belangrijk dat mensen voldoende bewegen dus daarom ondersteunen wij de wandeltochten al jaren met veel plezier."

Net als de hardlopers krijgen ook alle deelnemers van de wandeltochten een medaille na afloop. De routes bevatten weer enkele bijzondere elementen en de wandelaars lopen dit jaar met de klok mee. "Zo proberen we nog meer sfeer te creëren. De wandelaars en hardlopers kunnen elkaar nu aanmoedigen", vervolgt Boot enthousiast.

De inschrijving van het evenement is al geopend. Thomassen wijst op het belang van tijdig inschrijven. "Wandelaars die zich tot en met 20 september aanmelden, krijgen alle spullen aan huis geleverd. Tot en met 20 september kost het 4,50 euro om mee te lopen. Na-inschrijving kost 6 euro. Aanmelden kan ook nog op de dag zelf, maar op het Schouwburgplein is het al druk genoeg dus voorinschrijven valt zeker aan te raden." De start- en finishlocatie is net als vorig jaar op het Schouwburgplein in Venray. Er staan diverse stands en voor een gezellige sfeer wordt gezorgd.

De voorinschrijving is geopend tot en met 20 september

Ook dit jaar gaat een derde van de opbrengst naar Stichting Leergeld. Vorig jaar werd er een bedrag van 4000 euro geschonken aan het goede doel. "We vinden het belangrijk dat we een deel van de inschrijfgelden aan een goed doel besteden. We hopen ook dit jaar op een geslaagde editie."