Afbeelding
Foto: SK-Media

Brand bij afvalverwerker

Venray | In Venray is vrijdagavond even voor 18.00 uur een grote brand uitgebroken bij een afvalverwerker.

De brand ontstond bij het bedrijf BSP aan de Metaalweg. Volgens de woordvoerder van de brandweer was niemand in het pand aanwezig toen de brand uitbrak en zijn er geen gewonden gevallen. Even leek het erop dat het vuur was gedoofd, maar rond 20.20 uur laaide het weer op. De hal lag vol bedrijfsafval.

Het afvalverwerkingsbedrijf omvat een terrein met drie loodsen. In een van de loodsen is de brand ontstaan. De rookontwikkeling was zo groot dat de afrit van de A73 moest worden afgesloten. De directe omgeving van het bedrijf werd afgezet. Bewoners van de wijk Landweert kregen het advies om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten.

De hoogspanningsleiding naast het bedrijf is tijdens de brand, vanwege het aanwezige gevaar voor eletrocutie, door de netbeheerder Tennet spanningsloos gemaakt. Dit heeft geen problemen opgeleverd voor de stroomvoorziening in Venray en omgeving. De Maasheseweg werd voor het verkeer afgesloten. Om 21.45 uur was de brand onder controle en werd het sein brand meester gegeven. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar twee naastgelegen gebouwen. De loods waar de brand was, heeft veel schade opgelopen. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Foto: SK-Media.