Afbeelding
Marly Verbakel Fotografie

Eventing in bossen Ysselsteyn

Ysselsteyn | In het weekend van 5 en 6 oktober vinden in de Ysselsteynse bossen traditiegetrouw de eventingwedstrijden plaats van SGW Ysselsteyn. In de volksmond ook wel military of cross genoemd. Eventing bestaat uit drie onderdelen: dressuur, springen en cross. Deze cross voert de ruiter of amazone door het bos over veelal natuurlijke hindernissen, die in een hoog tempo worden overwonnen.

De deelnemers komen uit het hele land, van jong tot oud, van kleine pony tot groot paard. Voor combinaties die nog bijna tot geen ervaring hebben met eventing is er dit jaar wederom een speciale rubriek. Zij kunnen in een afgesloten ring over lage crosshindernissen springen. Uiteraard onder deskundige begeleiding. Dit is niet alleen voor kinderen een mooie manier om kennis te maken met deze sport, maar ook voor volwassenen. Op zaterdag starten de lagere klassen pony's en B-paarden.

Op zondag de hogere klassen paarden en pony's. Ook wordt er tijdens dit weekend gestreden in de superfinale van de Bavaria Eventing Trophy. Alle ruiters die in de top drie zijn geƫindigd bij een van de kwalificatiewedstrijden in de B, L of M, mogen van start in deze finale. Dat levert op 5 en 6 oktober drie winnaars (alleen de nummers 1) op die ieder een sponsorbedrag van 300 euro ontvangen, boven op de normale prijzen van de organisatie, uiteraard vanwege het 300-jarig jubileum van Bavaria. De toegang is gratis. Vrijwilliggers kunnen zich aanmelden bij ingrid.heys@victus.nl.

Foto: Marly Verbakel Fotografie.