Meisjes van De Gruyter
Meisjes van De Gruyter Oude Foto

De Gruyter

Venray | Deze foto is genomen op 22 december 1964 bij gelegenheid van het feit dat de Gruyter op die dag een supermarkt aan de Grote Markt opende.

Dat is dit jaar dus 55 jaar geleden. Al in 1818 begon de heer De Gruyter met een eerste zaak in Den Bosch.

Het bedrijfje groeide in de volgende eeuw uit tot de keten P. de Gruyter & Zoon, met tal van kruidenierswinkels verspreid over het hele land. In 1935 opende De Gruyter een winkel in de Grotestraat te Venray in het verbouwde herenhuis van de familie Esser-Le Brun. Toen al werd de bekende reclameslogan 'En betere waar En 10 %, alléén De Gruyter' gehanteerd.

Later kwam Jamin in het pand en thans is er een winkel van Gerrie Weber gevestigd. In 1964 werd dus de supermarkt in het voormalige pand van Fordgarage Van Haren aan de Grote Markt geopend. Thans is daar Jola Kleding gevestigd. Bekend was toen de slogan van De Gruyter 'Snoepje van de Week'. Bij gelegenheid van de officiële opening van de supermarkt moest het voltallige personeel op de foto. Op deze foto vier dames die er werkten. Staand v.l.n.r.: Annie van Jan Pijpers; Marietje van Houdt. Gehurkt v.l.n.r.: Annie Litjens; Truus Janssen.

Foto: Gemeentearchief Venray collectie Harrie Coopmans/Jan van der Putten. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas en het Genealogisch Archief van de Gemeente Venray inzien.

Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray