Koen Janssen speelde zijn hele jeugd bij Volharding.
Koen Janssen speelde zijn hele jeugd bij Volharding. Foto: Jolijn van Goch

Voetballen met vrienden

Holthees | Holthees deelt haar jeugdopleiding weliswaar met SSS'18, maar de drie nieuwe spelers die trainer John Klaassens deze zomer mocht verwelkomen, kwamen over van Volharding en Nulandia. Eén van hen is Koen Janssen. De 21-jarige middenvelder zocht een nieuwe uitdaging en kwam terecht in Holthees.

Nee, sprake van een roerige transferzomer was het niet in Holthees. Twee spelers (de gebroeders van Es) vertrokken, drie kwamen er. Sander Arts keerde terug op het oude nest; Jens Bonants en Koen Janssen kwamen over van Volharding.

Janssen verklaart zijn overstap van de reserve hoofdklasse naar de vijfde klasse. "Ik heb eigenlijk de hele jeugd bij Volharding gevoetbald en speelde er de laatste twee jaar in het tweede elftal. Ik zocht een nieuwe uitdaging, dat kwam ook gedeeltelijk omdat ik ben begonnen aan mijn nieuwe hbo-studie Tuin- en Landschapsinrichting. Een voordeel voor mij is dat Holthees op vrijdag traint, dan kan ik altijd meedoen. Daarnaast spelen een aantal vrienden, Marco Rijnen en Max Jost van mij bij de club. Ik ben op een gegeven moment gaan kijken wat het beste voor mij is en waar ik het meeste plezier aan het voetbal zou beleven." In zee gaan met Holthees was één van de opties die Janssen voor zichzelf op een rijtje zette. "Ik heb een paar keer meegetraind en gekeken hoe het was. Daarna heb ik het er met mensen over gehad en de tijd genomen om er zelf over na te kunnen denken. Ik heb daarna zelf de beslissing genomen en de knoop doorgehakt."

De eerste indrukken voor de in Vierlingsbeek woonachtige Janssen zijn in ieder geval positief. "Ik kwam er als nieuweling en ben erg goed opgevangen. De sfeer is goed, we blijven op vrijdagen en zondagen vaak nog in de kantine hangen. Nee, de eerste weken zijn zonder meer goed bevallen."

De blauwhemden namen het in het bekertoernooi op tegen teams uit hogere klasses. In de duels met vierdeklassers Montagnards (3-0 verlies) en Toxandria (2-0 winst) presteerde het elftal volgens Janssen prima, maar derdeklasser Excellent bleek afgelopen week toch een maat te groot. "Dat was een niveau te hoog, maar op zich kunnen we wel tevreden zijn over de laatste drie wedstrijden. Tegen Montagnards en Toxandria konden we best aardig mee."

'We willen meedoen om promotie naar de vierde klasse'

Janssen, die bij voorkeur links op het middenveld speelt, steekt zijn ambities bij Holthees niet onder stoelen of banken. "De doelstelling is dat we mee kunnen doen om promotie. Ik hoop zelfs dat het ons lukt om te promoveren. Als ik een beetje rondkijk, vind ik dat we voetballend een goed team hebben. We moeten wel met z'n allen fit blijven en zo min mogelijk blessures krijgen, dat is het grootste gevaar. We zijn met ongeveer twintig man."

De middenvelder verwacht wel niveauverschil te gaan zien: "Voetballend gezien is het in vergelijking met de reserve hoofdklasse allemaal wat minder, maar hier wordt wel fysieker gespeeld." Zijn eigen doelstelling: "Ik hoop vooral fit te blijven en er zoveel mogelijk plezier uit te halen." Te beginnen met de thuiswedstrijd van aanstaande zondag tegen GVV'57 uit het Noord-Brabantse Grave.