Bram Wijnhoven verruilde Volharding deze zomer voor Blitterswijck.
Bram Wijnhoven verruilde Volharding deze zomer voor Blitterswijck. Foto: Jolijn van Goch

Nog altijd ambitieus

Blitterswijck | Bram Wijnhoven (19) hakte vorig seizoen een lastige knoop door en besloot na een zware blessure zijn kans op een plek in de selectie van Volharding te laten varen en koos ervoor om te gaan voetballen bij BVV'27 in zijn woonplaats Blitterswijck. De aanvaller hoopt dit seizoen weer helemaal fit te worden, om daarna alsnog een stap vooruit te zetten: "De blessure blijft voor mij lastig te accepteren."

Het is de voorbereiding op het voetbalseizoen 2018-2019 als het noodlot toeslaat voor Bram Wijnhoven. De aanvaller speelt op dat moment in de A1 van Volharding. "We moesten naar Wanssum voor een oefenpotje tegen SV United", herinnert Wijnhoven het duel zich als de dag van gisteren. "We stonden met 2-0 voor. Op een bepaald moment in de wedstrijd ging ik een speler van de tegenstander voorbij en wilde ik schieten. Ik schoot en kwam helemaal verkeerd neer. Het duurde een week of twee voordat ik weer normaal kon lopen."

Ondertussen bezocht Wijnhoven de dokter. "Volgens hen was het niet heel erg en kon ik het er gewoon uitlopen. Na zes weken had ik nog steeds last. Toen zeiden ze dat ik rustig aan moest blijven doen." Wijnhoven vertrouwde het allerminst en besloot een scan aan te vragen in Mill. "Gelukkig heb ik die gekregen. Twee weken later wist ik al dat het niet goed was. Mijn meniscus was kapot en mijn kruisband bleek gescheurd. Drie weken later kon ik worden geopereerd, sindsdien is het vrij vlot gegaan." Dat ging het ook met zijn teamgenoten van Volharding A1, die de bekerfinale haalden en promoveerden. Wijnhoven moest het vanaf de zijkant meemaken.

De blessure zette Wijnhoven, die in de jeugd nog een jaar voor PSV speelde, ondertussen wel aan het denken. Hij maakte de moeilijke beslissing om te vertrekken bij Volharding en op een lager niveau weer fit en zekerder te worden. "De blessure was en is voor mij lastig te accepteren, maar het is een keuze die ik zelf heb gemaakt. Fit worden staat voor mij op nummer één, maar ik wil wel het maximale eruit halen bij BVV."

De tiener heeft een terugkeer bij Volharding absoluut nog niet uit zijn hoofd gezet. "Toen ik daar wegging, heb ik een heel goed gesprek gehad met Volharding. Daar is mij gezegd dat als het echt goed zou gaan, Volharding open zou staan voor een terugkeer. Ze wilden ook niet van me af en zagen het liefste dat ik het nog een keer ging proberen, maar ik wilde het zelfvertrouwen terugwinnen. Het kan gewoon weer een keer fout gaan, dat is mijn grote angst. Ik heb tegen mezelf gezegd dat als het dit seizoen goed gaat en ik weer wat hogerop kan, ik heel graag terug zou gaan naar Volharding."

'Fit worden staat voor mij op nummer één'

Eerst lonkt dus het seizoen in de vierde klasse voor Wijnhoven. Bij BVV wordt hij herenigd met trainer Alex Londar, die hij kent van zijn tijd bij Volharding. "Aan hem hebben we een goede trainer. Hij heeft me ook geholpen met de overgang van de jeugd naar de senioren. BVV belde me op en het gesprek was goed. Onze doelstelling is handhaving in de vierde klasse, ik denk dat wij heel blij mogen zijn als we dat hebben behaald."

Inmiddels staat Wijnhoven zelf alweer op het veld en speelde hij mee in enkele bekerduels van BVV. "Op 13 augustus heb ik voor het eerst serieus mee kunnen trainen. Daarvoor heb ik veel zelf moeten trainen. Er zit nog veel onzekerheid bij mij. Ik houd desondanks niet in bij de duels, maar ben nog wel bang dat het fout kan gaan."