Bo Verrijth is een vaste waarde bij Oostrum, dat dit kalenderjaar goed presteert.
Bo Verrijth is een vaste waarde bij Oostrum, dat dit kalenderjaar goed presteert. Foto: Jolijn van Goch

Lijn van 2019 voortzetten

Oostrum | Het verschil tussen de eerste en tweede seizoenshelft van Oostrum vorig jaar was er een van dag en nacht. Voor de winterstop werden de punten moeizaam bijeen gesprokkeld, na de jaarwisseling viel alles op zijn plek. In Oostrum hopen ze dit seizoen daarop voort te borduren. Bo Verrijth (20) was vorig jaar vaste basisspeler en is dat dit jaar wéér.

Oostrum gedroeg zich vorig jaar in de vierde klasse als een ware diesel. Het duurde even, maar eenmaal op gang werden er veel punten binnengehaald. Het succes lag mede aan het feit dat Hans Custers centraal achterin ging spelen, waardoor de ploeg defensief gezien beter stond. Daarnaast werd ook de formatie aangepast.

Als het aan Bo Verrijth ligt, trekt zijn elftal die goede prestaties dit seizoen door. "We wonnen na de winterstop onder andere van FCV-Venlo (de uiteindelijke kampioen, red.) en van GFC'33. Op een gegeven moment ging Hans achterin spelen met Stan Jacobs en zijn we van 4-3-3 naar 4-4-2 geswitcht. Dat pakte zo goed uit dat we het de gehele tweede seizoenshelft zo hebben gelaten. Daar willen we dit jaar op door gaan pakken", blikt Verrijth terug.

Het feit dat de competitie nagenoeg onveranderd is, is daarbij niet ongunstig voor Oostrum. "Als wij het hele seizoen constant blijven presteren, kunnen we bovenin meedoen", meent Verrijth te weten. "Er zitten natuurlijk ook wel een aantal andere goede teams in de competitie. Zo heeft Hegelsom spelers gehaald van Wittenhorst en zit GFC er ook weer bij." Ook dit seizoen hoeft de selectie van Oostrum niet vaak lang in de auto te zitten, aangezien het voornamelijk tegen teams uit de buurt speelt. Waar clubs als BVV'27 en SV United zich op het onderling treffen verheugen, speelt Oostrum volgens Verrijth niet echt een derby. "Nee, dat gevoel heb ik niet', antwoordt de middenvelder desgevraagd. "Normaal hebben wij dat met Leunen en Ysselsteyn, maar daar zitten we dit jaar niet bij in de competitie. Het is niet zo dat we echt naar één wedstrijd uitkijken. Wel ken je de spelers uit de andere teams persoonlijk, dat maakt het wel leuker." In de beker speelde Oostrum juist wél tegen Ysselsteyn (2-1 winst) en Leunen (1-1 gelijkspel).

Ook bij Oostrum vertrokken deze zomer een aantal ervaren krachten. Zo rijst de vraag wie dit seizoen de doelpunten moeten maken, nu onder anderen aanvaller Chris Wilschut is gestopt. "Dat is een goede vraag", aarzelt Verrijth. "Marwin Hermans scoort ieder seizoen ongeveer tien doelpunten, verder is het nog een beetje afwachten. Guus Janssen speelt vaak voorin en kan scoren en ook op het middenveld hebben we een paar spelers die een doelpunt kunnen maken." Verder is onder anderen Joost Rongen van de JO19-1 van Venray overgekomen naar Oostrum.

Dat er de komende jaren meer spelers vanuit de jeugd de stap naar de selectie gaan maken, is volgens Verrijth, die zelf aan zijn derde jaar in de selectie begint, een zekerheidje. "Dit jaar zijn er al een paar spelers overgekomen. Er komt steeds meer voetbal in de ploeg. De A1 speelt ook in de tweede klasse. Ik begeleid die jonge jongens graag. De spelers die al langere tijd in de selectie zitten, zoals Marwin Hermans, Stan Jacobs, Ruben Nohlmans, Wes Wilmsen, Kees Gommans en ik, moeten dat op gaan pakken."