Met de teruggekeerde Vincent Buijssen hoopt Volharding bovenin mee te doen.
Met de teruggekeerde Vincent Buijssen hoopt Volharding bovenin mee te doen. Foto: Rikus ten Brücke

'Altijd naar mijn zin gehad'

Vierlingsbeek | Vijf seizoenen geleden trok Vincent Buijssen (28) de deur bij Volharding na vele doelpunten en duels in het eerste elftal achter zich dicht. De zomer keerde hij, na avonturen bij Gemert en Woezik, weer terug in Vierlingsbeek. Met Buijssen mikt Volharding op een terugkeer in de eerste klasse.

Soms verkies je gevoel boven verstand. Dat gebeurde in het geval van Vincent Buijssen. De aanvaller had het naar zijn zin bij eersteklasser Woezik, maar koos er desondanks voor om terug te keren bij zijn oude liefde Volharding. "Ik heb altijd contact gehouden met Johan (Vulllings, red.) sinds ik weg ben gegaan bij Volharding. Sinds hij trainer is, heeft hij al vaker gekscherend gevraagd of ik terugkwam. Op een gegeven moment dacht ik: Ik heb heel veel zin om terug te keren, ik doe het gewoon. Ik heb ook bij andere clubs gesprekken gevoerd, maar bij Volharding voelt het gewoon goed. Ik heb het er altijd naar mijn zin gehad en denk ook dat we een leuke en goede groep hebben. Ik zie het echt als een uitdaging om er te gaan voetballen."

'Ik had zin om terug te keren en dacht: ik doe het gewoon'

Waar het seizoen voor Volharding goed startte (de club kwalificeerde zich al na twee overwinningen op Bekkerveld en eersteklasser Wittenhorst voor de volgende ronde van de beker), kende Buijssen in de voorbereiding tegenslag.

In een oefenduel met Union kwam hij weliswaar tot scoren, maar liep hij enkele minuten later een hamstringblessure op. Buijssen hoopt vanaf dit weekend, als de competitie start, weer minuten te gaan maken. Ook langs de lijn is hij enthousiast geworden over het niveau van de selectie. "Ik vind ons erg fit en sterk en denk dat we een goede mix hebben tussen fysieke spelers en een aantal technisch begaafde voetballers. De gebroeders De Klein (Melvin en Jordy, red.) voetballen leuk, Tim Brouwer en Mark Blenckers kende ik al en ook aanwinst Rens van Lanen is een goede speler. Het valt me gewoon niet tegen, ik vind het goed tot nu toe. Als ik het niveau vergelijk met dat van Woezik, vind ik het zeker niet slechter."

Samen met onder anderen Blenckers en Brouwer kan Buijssen de jonge spelers in de selectie van Volharding helpen. "Ik denk dat dat een natuurlijk proces is", aldus de Hegelsommer. "Er is niets over afgesproken, maar het wordt wel van ons verwacht."

Met die mix van routine, jeugdig talent, fysiek en techniek hoopt Volharding hoge ogen te gooien in de tweede klasse. De voorbereiding biedt in ieder geval hoop. Er werd verloren van Venlosche Boys, maar Union, HBSV, Bekkerveld en Wittenhorst werden aan de zegekar gebonden. "We hebben bij de eerste bijeenkomst uitgesproken dat we bovenin mee willen doen. Na de laatste bekerwedstrijd evalueren we en kijken we precies naar het hoe of wat."

Evenals vorig seizoen is Volharding ook dit jaar ingedeeld bij ploegen uit het Brabantse land. De tegenstanders zeggen Buijssen weinig. Hij laat het rustig op zich afkomen. "Vorig jaar heb ik tegen Prinses Irene gevoetbald, maar verder heb ik géén idee wat ik ervan moet verwachten. Ik hoor links en rechts wel wat, maar we moeten het eerst eens ervaren."