Doelman Thomas Massop gaat met SSS'18 voor handhaving in de eerste klasse.
Doelman Thomas Massop gaat met SSS'18 voor handhaving in de eerste klasse. Foto: Rikus ten Brücke

Nu lánger in eerste klasse

Overloon | De verhouding tussen SSS'18 en de eerste klasse verhoudt zich dit decennium tot een knipperlichtrelatie. Meermaals wisselde de formatie uit Overloon het verblijf in de tweede klasse af met een jaargang in de eerste klasse. Iemand die de diverse degradaties en promoties meemaakte, is doelman Thomas Massop (27). De sluitpost doorliep de jeugdopleiding van SSS en sloot sindsdien aan bij de selectie.

Te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. Dat lijkt de status van SSS de laatste jaren. De club pendelt op en neer tussen eerste en tweede klasse als het veer over de Maas tussen Blitterswijck en Wellerlooi. De laatste seizoenen is Thomas Massop een zekerheidje onder de lat bij de Overloners. Massop keepte al zijn hele leven bij SSS en begint dit seizoen aan zijn vierde jaargang in het doel. Na de promotie van vorig jaar gebeurt dat komend jaar weer in de eerste klasse.

De selectie van SSS bleef deze zomer nagenoeg intact. Alleen aanvaller Koen Verlinden vertrok (naar Venray). "We zijn daarom niet veel beter of minder geworden", vertelt de doelman. "Er zijn weinig nieuwelingen, we zijn vrijwel hetzelfde. Wat dat betreft zit het wel goed."

De doelman zal zich niet hoeven te vervelen

Zodoende beschikt de selectie van SSS over spelers die al bekend zijn met het reilen en zeilen in de tweede klasse. Toch zijn er volgens Massop ten opzichte van de laatste keer dat SSS op dat niveau speelde (het seizoen 2016-2017) wel degelijk wat dingen veranderd. "Er zijn meer jonge jongens vanuit de club bijgekomen. Onder hen zijn een paar spelers die nog niet in de eerste klasse hebben gevoetbald. Ik denk desondanks dat we genoeg spelers hebben die in de eerste klasse hebben gespeeld. Het is geen super jong team, er lopen genoeg oudere jongens tussen. De mix die we hebben is prima."

Massop zal zich dit seizoen niet hoeven vervelen tussen de palen. De keeper merkt het verschil tussen de eerste en de tweede klasse goed. "Als een spits in de eerste klasse een kans krijgt, schiet hij de bal negen van de tien keer goed in de hoek of is het een doelpunt. Dat is ten opzichte van de tweede klasse zeker een verschil. Ik denk dat we het niet heel erg rustig krijgen, zoals dat in de tweede klasse soms wel het geval was."

Ondanks het feit dat SSS met drie tweedeklassers in de bekerpoule was ingedeeld, incasseerde de ploeg acht tegendoelpunten. Hopelijk volgt er na een slechte generale ook een goede finale voor SSS, aangezien de geel-zwarten met één overwinning en twee nederlagen (weliswaar op doelsaldo) laatste eindigden in de poule. "Ik vind dat je daar eigenlijk weinig over kunt zeggen", countert Massop. "Er zijn er een paar op vakantie en op reis geweest. We moeten in de competitie zien hoe het gaat als iedereen terug is. Ik ben wel blij dat we eindelijk écht mogen gaan voetballen en dat de competitie begint."

In die competitie treft SSS dit seizoen meer teams uit de regio dan vorig jaar. In de eerste klasse worden de degens met onder andere Deurne, Venlosche Boys, Venray, Wittenhorst en ZSV gekruist. Met name de datum zondag 27 oktober staat daarbij extra omcirkeld in de agenda van Massop. SSS speelt dan op eigen veld tegen Venray en in het bijzonder oud-speler Verlinden. "Het feit dat we tegen teams uit de regio spelen, maakt de competitie wel leuker. Dat geldt ook voor het feit dat we Koen Verlinden tegenkomen."

De doelman durft zich maar nauwelijks aan een risicovolle voorspelling te wagen. "Het zou natuurlijk mooi zijn als we erin blijven, maar het kan alle kanten op. Wij zijn Koen Verlinden kwijtgeraakt, maar ik denk dat de eerste klasse over het algemeen ook iets minder is geworden dan de vorige keren dat we daar speelden. Het zou mooi zijn als we er in kunnen blijven."