Niek Versteegen leverde zijn contract bij De Treffers in en is weer terug bij Venray.
Niek Versteegen leverde zijn contract bij De Treffers in en is weer terug bij Venray. Foto: Rikus ten Brücke

Terug op het oude nest

Venray | Hij scoorde namens Achilles'29 in het stadion van NAC Breda en redde een punt tegen De Graafschap, maar vanaf dit seizoen is Niek Versteegen (24) weer te bewonderen in het shirt van Venray. De voetballer uit Ysselsteyn gaat zich meer storten op zijn eigen hoveniersbedrijf en wil dat niet langer combineren met voetbal op divisieniveau.

Nadat hij van 2012 tot 2016 vier jaar voor het eerste elftal van Venray speelde, verkaste Niek Versteegen in de zomer van 2016 naar Achilles'29. Met dat elftal kwam Versteegen één seizoen uit in de eerste divisie. De aanvaller kwam tot zes doelpunten op het tweede niveau van Nederland. Na het faillissement van de club uit Groesbeek stapte Versteegen in het begin van 2018 over naar De Treffers. De 24-jarige speler werd op dat moment ook nog in verband gebracht met een transfer naar De Graafschap.

Afgelopen seizoen kreeg de oud-prof in de gaten dat het steeds lastiger werd om het voetballen op hoog niveau te combineren met zijn eigen bedrijf. "In maart ben ik daarmee gestart", aldus Versteegen over zijn hoveniersbedrijf. "Het werd steeds drukker en ik merkte dat het toch wel erg lastig te combineren was. Naast mijn werkzaamheden trainde ik ook driemaal per week. Toen ben ik er over na gaan denken om terug te keren bij Venray." Versteegen voerde gesprekken met de eersteklasser en al snel kwamen speler en club er uit.

Uiteraard koestert de voetballer warme herinneringen aan zijn jaren in Gelderland. "Ik heb in het eerste jaar bij Achilles'29 toch 25 wedstrijden gespeeld, ondanks dat ik van een eersteklasser kwam. Ik heb erg mooie duels gespeeld. In mijn debuutwedstrijd tegen Telstar viel ik in en twee minuten later maakte ik het eerste doelpunt. De uitwedstrijd tegen De Graafschap zal ik ook niet snel vergeten, toen maakte ik de 3-3. Het afgelopen seizoen had ik het ontzettend naar m'n zin bij De Treffers. Ik had mijn contract in principe met twee jaar verlengd, alleen toen kwam mijn bedrijf ertussen en ben ik er op terug moeten komen."

Daar zullen ze bij Venray weinig problemen mee hebben. Terug op het oude nest ziet Versteegen verschil met ruim drie jaar geleden. "De groep is een stuk jonger geworden. Ik denk dat de club de zaken nu goed voor elkaar heeft, het is in ieder geval goed geregeld. Frans (Koenen, red.) en Mandy (Passon, red.) komen tot nu toe goed op me over. Het ziet eruit als een goede trainerscombinatie, ik ben benieuwd wat het gaat brengen."

Als het aan Versteegen zelf ligt, keert hij met Venray zo snel mogelijk terug in de hoofdklasse. "Ik denk dat we gewoon een goede groep hebben die om het kampioenschap mee moet kunnen doen. Als we dat tegen elkaar zeggen, mogen we dat ook naar buiten uitspreken. Als je de trainingen ziet, zie je dat het niveau goed is. Het is een jonge groep met goede voetballers."

'Ik denk dat we om het kampioenschap mee kunnen doen'

Versteegen had in de voorbereiding alle tijd om die trainingen eens rustig te bekijken, aangezien hij nog geblesseerd was. "Ik heb vorig jaar in augustus mijn middenvoetsbeentje gebroken. Toen ben ik geopereerd en heb ik een half jaar gerevalideerd. In het begin van dit kalenderjaar heb ik negen wedstrijden meegedaan, waarna ik het voetje op precies dezelfde plek nóg een keer brak. De laatste weken ben ik bezig geweest met opbouwen, nu hoop ik langzaam minuten te gaan maken." Die minuten heeft de aanvaller nodig om Venray te helpen aan meer doelpunten: "Vijftien doelpunten moet dit seizoen lukken."

Ook zonder die doelpunten begon Venray prima aan het seizoen. Het elftal speelde in de bekerpoule gelijk tegen SV Someren, maar won daarna probleemloos van tweedeklassers Volkel (3-0) en Heer (1-5). Daarmee lijkt de ploeg van trainer Koenen klaar voor de competitie, dat aanstaande zondag start met een thuiswedstrijd tegen Limburgia.