Indy Phillips maakte er vorig seizoen 25 en hoopt ook in de vierde klasse veel te scoren.
Indy Phillips maakte er vorig seizoen 25 en hoopt ook in de vierde klasse veel te scoren. Foto: Rikus ten Brücke

Honger naar meer goals

Wanssum | Historie: dat schreef SV United afgelopen zomer. De fusieclub promoveerde voor het eerst in zijn bestaan naar de vierde klasse in het amateurvoetbal. Met 25 doelpunten droeg Indy Phillips aanzienlijk bij aan het succes. De twintigjarig aanvaller verheugt zich op het avontuur in de vierde klasse en ziet extra uit naar twee duels: "De wedstrijden met BVV'27 zijn de mooiste duels in de competitie."

Om de promotie van SV United noodzakelijk te noemen, gaat iets te ver. Toch komt het stapje hogerop de relatief jonge selectie van trainer Fenne Smits bijzonder goed uit. Een aantal spelers liet afgelopen seizoen duidelijk blijken het niveau van de vijfde klasse ontgroeid te zijn. Eén van hen is Indy Phillips. De aanvaller maakte er, evenals teamgenoot Michal Kolodziejski, liefst 25 in het kampioensjaar. "Voor onze ontwikkeling is de promotie erg belangrijk geweest", blikt Phillips terug én vooruit.

'Voor onze ontwikkeling is de promotie erg belangrijk geweest'

"We spelen nu geen wedstrijden meer die we met 13-0 winnen. We hebben een jonge groep met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar. Het is goed dat zowel wij als het tweede elftal op een hoger niveau speelt." De aanvaller verwacht dit seizoen meer aan het voetballen te komen. "Teams in de vierde klasse zijn verder dan vijfdeklassers. Ze willen meer voetballen. We hebben vorig seizoen en het seizoen dáárvoor best veel oefenwedstrijden gespeeld tegen derde- en vierdeklassers. Je merkt dat je dan zelf veel meer kunt voetballen. Tegenstanders zakken niet zo ver in en willen ook hoog druk zetten. Dat is beter voor ons."

Handhaving zorgt voor een geslaagd seizoen

Een ander voordeel voor United is het feit dat het team ten opzichte van vorig seizoen nagenoeg onveranderd is gebleven. "We zijn goed op elkaar ingespeeld", bevestigt Phillips. "We trainen altijd sowieso met twintig man. Het is niet zo dat we steeds met zes of zeven man moeten trainen, dan kun je ook niets."

Wat de promotie voor United extra leuk maakt, is het feit dat de blauwhemden dit seizoen tegen veel teams uit de regio spelen. Op één duel verheugt Phillips zich nadrukkelijk. "Het is super leuk om tegen BVV'27 te spelen. Je kent veel jongens van hen. Dat geldt ook voor andere ploegen uit de buurt. Vorig seizoen speelden we een paar keer tegen Venlose ploegen, dat ligt mij niet zo."

De promovendus mikt dit seizoen nadrukkelijk op handhaving. Als dat lukt, is het seizoen volgens Phillips geslaagd. "Het is vooral belangrijk om erin te blijven en vanaf daar verder te gaan kijken. Het wordt sowieso lastig, maar kwalitatief gezien moet het goed komen. Het is in de vierde klasse natuurlijk wel anders, dus we zullen zien hoe we het gaan doen."

Met onder andere vier doelpunten in het bekertoernooi tegen Milheezer Boys, is Phillips ook dit seizoen weer vroeg op schot. Een evenaring van het aantal doelpunten van vorig seizoen lijkt wat ambitieus, maar de honger is niet gestild bij Phillips. "Ik wil doorzetten wat ik vorig seizoen heb gedaan. Natuurlijk wordt het wel moeilijker. Hoeveel ik er ga maken? Ik heb geen getal in mijn hoofd, dat zou ik echt nog niet weten."