Afbeelding
Stan Verhaag

Gok

'Stan, durf je te gokken?' Hoofdredacteur Ron Koenen suggereert een onderwerp. 'Wie wordt de nieuwe burgemeester?' Oef, Ron, je vraagt nogal wat. We weten niet eens wie er solliciteerde.

Vooruit. Karin Straus. Kamerlid van 2010 tot 2017, toen terug naar Limburg. Doet nu iets in werving en selectie plus een commissariaat en een raad van toezicht – het burgemeesterschap zou haar terugbrengen naar de burger. Spreekt minstens zo goed als Gilissen. Schreef zaterdag in Trouw dat we de provincies via hogesnelheidslijnen moeten verbinden met de Randstad: 'We moeten weer groot durven denken.' That's the spirit!

Is ze niet te groot voor Venray? Te door de wol geverfd, te gepokt, te gemazeld? Zou kunnen. Maar dan kan ze bij ons bewijzen dat ze het in de vingers heeft, dan is Venray de perfecte opstap naar Roermond of Maastricht.

Nog een pluspunt: ze barst van de connecties in Den Haag. Minpuntje: zal daar als VVD'er de auto naartoe nemen. Anderzijds: haar politieke kleur komt van pas in de Venrayse CDA-overmacht.

Ik garandeer niet dat ze het donderdagavond wordt/geworden is. De wens is een beetje de vader van de gok. Dus zeg ik het zo: als ik Karin Straus was, had ik gesolliciteerd. En als ik de gemeenteraad was, had ik haar aanbevolen.