Afbeelding
Foto: Maycel de Bruijn

Britt Jans-Beken de beste

Groesbeek | Britt Jans-Beken heeft afgelopen weekend de derde wedstrijd in de strijd om het Europees kampioenschap (IMBA) bij de dames gewonnen.

De Wanssumse werd op circuit D'n Hoek in Groesbeek in alle drie de manches als winnares afgevlagd. Amber Simons uit Well behaalde in de manches drie keer de derde plaats en werd daardoor ook derde in het dagklassement. In de tussenstand van het EK bezet Jans-Beken de tweede plaats, 19 punten achter de Belgische Brenda Wagemans. Simons volgt op 49 punten op de derde plaats. De laatste wedstrijd van het EK vindt plaats op 22 september in het Zwitserse Amriswil.

Tijdens wedstrijden voor het Nederlands kampioenschap behaalde Nick van Loon (Meerlo) de derde plaats in het dagklassement in de klasse MX 2 jeugd. Sem Pelzer (Venray) wist tijdens deze dag eveneens het erepodium te behalen. Met een vierde en derde plaats in de manches behaalde hij tevens de derde plaats in het dagklassement van de quads standaard. Het meest aansprekende resultaat van de overige regionale motorcrossers werd behaald door Kevin Simons (Well). Tijdens wedstrijden voor het ONK 125cc in Lierop reed Simons naar de achtste plaats in het dagklassement. De KNMV heeft het Nederlands team bekendgemaakt voor de Quads of Nations. In het eerste weekend van oktober vertegenwoordigen Joe Maessen (Ysselsteyn), Ricardo Phoelich (Maashees) en Mike van Grinsven (Heesch) Nederland in het Duitse Schwedt.

Uitslagen:

Zaterdag 7 september

Groesbeek (MON)

MX 2 jeugd:

3. Nick van Loon (Meerlo)

Quads specials:

5. Diego Hanen (Venray)

65cc/85cc beginners:

7. Kieran Pijpers (Swolgen)

Quads standaard:

3. Sem Pelzer (Venray)

Natte zuiger:

18. Gemma Lindner (Wanssum)

Zondag 8 september

Lierop (KNMV)

ONK 125cc:

8. Kevin Simons (Well)

26. Nick van Loon (Meerlo)

ONK 85cc:

33. Sidney van der Aa (Leunen)

Groesbeek (MON)

IMBA dames:

1. Britt Jans-Beken (Wanssum)

3. Amber Simons (Well)

No Fear Energy Cup:

19. Bart Pijpers (Wanssum)

MX open senioren:

16. Koen Pijpers (Wanssum)

MX open junioren:

26. Gemma Lindner (Wanssum)

34. Marc van Dijck (Venray)

38. Guido de Bruijn (Overloon)

Foto: Britt Jans-Beken pakte de dagzege bij het EK dames in Groesbeek. Foto: Maycel de Bruijn.