Wijkplatform zit met nasleep brand

VENRAY | De brand die vorige week woensdag kortstondig in een voormalig winkelpand aan de Kiosk in Venray woedde, heeft ook een schadepost voor Wijkplatform Brukske opgeleverd. Een achttal zwartepietenpakken en een doos met voetbalkleding die in de lege winkel lagen opgeslagen, liepen flinke rookschade op.

Knutselmateriaal van het wijkplatform, dat eveneens in het lege winkelpand lag opgeslagen, is volgens wijkplatformlid Petra van Duijnhoven niet meer te gebruiken. "Dat hebben we weg moeten gooien. De pakken voor volwassenen en kinderen moeten op een speciale manier worden gereinigd. We onderzoeken hoe we dat het beste kunnen aanpakken. Het moet veilig zijn voor iedereen om die pakken weer aan te kunnen trekken. Zeker omdat er ook kinderen bij zijn betrokken."

Minstens zo vervelend is volgens Van Duijnhoven de rookschade die een doos met voetbalkleding heeft opgelopen. "In die doos zitten shirts van beroemde clubs, bedoeld om ze aan kinderen in de wijk uit te delen. Thuis hebben ze het vaak niet breed. Die vinden het daarom geweldig om zo'n shirt te krijgen. Erg zonde dat dat niet meer kan." Extra vervelend voor het wijkplatform is dat die voetbalkleding is geschonken. "De verzekering gaf ons daarom weinig kans dat ze die schade vergoeden. Zuur voor de kinderen hier. Maar ook dat onderzoeken we nog." In de ruimte waar de spullen van het wijkplatform lagen, heeft geen brand gewoed. Wel drong rook de ruimte binnen. De brand is die morgen rond 6.30 uur ontstaan door vlammen die oversloegen van een brandende scooter die bij het winkelcomplex stond.

Piaggio-scooter reed voor de brand door brandgangen in de wijk Brukske

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de bewuste scooter van het merk Piaggio rond 5.00 uur 's morgens door brandgangen in de wijk reed. De politie laat weten op zoek te zijn naar getuigen die de scooter hebben zien rijden of anderszins informatie kunnen geven over het ontstaan van de branden. Van Duijnhoven zegt het onbegrijpelijk te vinden dat brandstichters er niet bij stilstaan hoeveel schade en leed ze met zo'n actie aan kunnen richten. "Wij zitten nu met de nasleep en de ellende opgescheept."

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoon 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).