Afbeelding
Foto: persfoto

Succesvolle benefietmiddag

Venray | Het was druk afgelopen zondag in Schouwburg Venray. Ruim honderd mensen verzamelden zich daar voor de benefietmiddag van Stichting Fian, een organisatie die zich inzet voor straat- en weeskinderen in de Indonesische stad Yogyakarta. Een goederen- en dienstenveiling bracht uiteindelijk 3217,30 euro op voor Stichting Fian. "Daar zijn we heel trots op. Ik kan alle mensen niet vaak genoeg bedanken", vertelt voorzitter Jacqueline van Ewijk enthousiast.

Het geld kan de stichting goed gebruiken. "Het geld wordt onder meer geïnvesteerd in huisvesting. De huur van ons onderkomen in Indonesië kost 1900 euro per jaar. We kunnen nu ook voor tien kinderen schoolgeld betalen, dat komt ongeveer neer op tachtig euro per kind en we kunnen het aanvragen van identiteitskaarten doorzetten. Iedere aanvraag kost honderd euro."

De benefietmiddag werd verder aangekleed met een Indonesische foodtruck. Er werden anekdotes verteld door Hay Freriks over hun fietstocht van Horst naar Santiago de Compostela. Hij presenteerde het boek waar alle belevenissen in woord en beeld zijn vastgelegd.

Daarnaast gaf Van Ewijk een presentatie. Ze vertelde onder meer over de resultaten die geboekt zijn in de afgelopen jaren. Ook de doelen voor komende jaren zijn gepresenteerd. "Overigens valt de opbrengt nog hoger uit want nog niet alles is geteld, maar we kunnen met dit fantastische bedrag nieuwe stappen zetten. We kijken in ieder geval terug op een mooie middag."