Concert Theo Hes in Grote Kerk

Venray | Zondag 22 september 2019 geeft Theo Hes een orgelconcert in de Sint Petrus' Bandenkerk in Venray. De eerste klanken zijn om 16.00 uur te horen.

Het orgelspel van Theo was al eerder te bewonderen in Venray. Deze keer heeft hij als thema filmmuziek gekozen. De bezoekers kunnen genieten van muziek van grote namen als John Williams, Ennio Morricone en Andrew Lloyd Webber.

Theo Hes studeerde orgel aan het conservatorium van Utrecht bij Kees van Houten en Jan Welmers. Daarna heeft hij zich veel beziggehouden met koor- en musicalprojecten en is hij begonnen met het geven van orgelconcerten. Sinds 1997 is hij de vaste bespeler van het orgel van de dekenale St. Martinuskerk van Venlo. Voor Theo is het belangrijk dat meer mensen in aanraking komen met het orgel, vandaar bijvoorbeeld ook zijn keuze van filmmuziek voor dit concert en zijn projecten waarbij het samenwerkt met koperblazers tijdens het Limburgs Orgelfestival.

Het Orgelcomité stelt een vrijwillige bijdrage op prijs, zodat het deze concerten kan blijven organiseren. Als richtbedrag stelt het 5 euro per persoon voor.