Sterk begin korfbalsters SVOC'01

Dakos- SVOC'01: 6-12 (4-4). Doelpunten: Anke Geurts (3), Maartje Janssen (3), Rian Willems (2), Elien Nabben (2), Marloes Cox en Sofie de Mulder (1)

Someren | De korfbalsters van SVOC'01 zijn de nieuwe competitie in de overgangsklasse sterk begonnen. Zondag won de ploeg het uitduel met Dakos met ruime cijfers: 6-12. Dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn, was in het afgelopen seizoen al duidelijk. En dat bleek ook weer in de eerste helft van dit duel, waarin beide ploegen over en weer kansen kregen en het vooral voor SVOC'01 aanvallend even zoeken was (4-4). Na de rust kwam SVOC'01 nog feller uit de startblokken, maar was het toch Dakos weer dat als eerste scoorde. Vervolgens maakten de gasten de gelijkmaker en ging het tien minuten lang gelijk op. Daarna wist SVOC'01 de wedstrijd naar zich toe te trekken en uit te lopen naar een 6-8 voorsprong. Na een time-out hield SVOC'01 het sterke teamgevoel ook in het laatste kwartier goed vast. Dit resulteerde in een goede communicatie, veel onderscheppingen, een aantal doelpunten én de verdiende ruime zege: 6-12.