HVV maat te groot voor Ysselsteyn

Ysselsteyn - HVV Helmond 0-3 (0-1).

Ysselsteyn | Derdeklasser Ysselsteyn heeft afgelopen zondag in eigen huis een ruime 0-3 nederlaag geleden tegen vierdeklasser HVV uit Helmond.

Door de nederlaag is Ysselsteyn uitgeschakeld in het bekertoernooi. Eerder ging de formatie van trainer Ruud Jenneskens namelijk ook al onderuit op bezoek bij Oostrum (2-1). Jenneskens: "De eerste tien minuten werden we overlopen. Ze speelden in een enorm tempo in balbezit. Vanaf minuut tien kwam er meer evenwicht in het duel. Na een uur viel de 0-2 en in de laatste fase van het duel maakten ze ook nog de 0-3. Desondanks zijn we tevreden over het duel. We weten dat HVV veel spelers van Oranje Zwart erbij heeft."

Oostrum en Leunen in balans

Leunen - Oostrum 1-1 (0-1). Doelpuntenmaker Oostrum: Doelpuntenmaker Leunen: Frank Gielens.

Leunen | Leunen en Oostrum hebben de bekerderby met een 1-1 gelijkspel afgesloten.

Voor rust kwam de formatie van trainer Ron Spruit op een 0-1 voorsprong. Na rust kreeg Leunen kansen op de gelijkmaker, maar die werden gemist. Uit een vrije trap scoorde Frank Gielens even later wél: 1-1. In de slotfase kregen de gasten nog twee opgelegde kansen op de overwinning, maar die werden gemist. Leunen-trainer Freek Thoone: "Eigenlijk ben ik wel tevreden over de wedstrijd. We hadden in het balbezit een overwicht zonder dat we voor rust heel gevaarlijk konden worden. Na onze gelijkmaker ging het duel gelijkop. Vanuit onze kant was het een goed duel, met een verdiend resultaat."

Merselo te sterk voor SV United

DSV - Merselo 1-2 (1-2). Doelpuntenmakers Merselo: Jordy Wismans, Bas Litjens.

Merselo - SV United 2-0 (1-0). Doelpuntenmakers Merselo: Daan Hendriks, Robin van Dijck.

Merselo | Merselo heeft ook het tweede bekerduel winnend afgesloten. Waar eerder vierdeklasser DSV met 1-2 aan de kant werd gezet, won de ploeg dit weekend met 2-0 van SV United.

De openingstreffer viel voor rust, toen Daan Hendriks scoorde. In de tweede helft maakte Robin van Dijck de tweede treffer van het duel. Trainer Stef van Asten kijkt tevreden terug: "Als je de hele wedstrijd bekijkt, is het gewoon een verdiende overwinning. Wij waren voetballend sterk, in de duels waren we beter en we wonnen veel tweede ballen. Zij hadden één grote kans, maar verder hebben we weinig weggegeven." United moest het in het duel stellen zonder aanvaller Michal Kolodziejski en doelman Bas Rademacher.

Positiviteit ondanks nederlagen

SSS'18 - SDO 1-4 (0-3). Doelpuntenmaker SSS'18: Bryanne de Bruijn.

Overloon | SSS'18 heeft ook het tweede bekerduel ruim verloren. Tegen SDO, uit Bussum, werd het 1-4.

Bij rust stond het al 0-3. "De eerste twee goals kwamen door persoonlijke fouten", analyseert Rian Eickmans. "Wij misten ook enkele kansen. Er zit een stijgende lijn in."