Oranje Wit start met ruime zege

Oranje Wit - Klick'15: 12-5 (5-4). Doelpunten: Maureen Drabbels (2x), Aniek Drabbels (2x), Jessica Klaassens (2x), Sofie Claessens (2x), Mandy Litjens (2x), Kim Hendrix, Dionne Drabbels.

Leunen | Hoofdklasser Oranje Wit heeft afgelopen zondag in de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen de korfbalsters van Klick'15 uit Wilbertoord met ruime cijfers verslagen: 12-5. Het team uit Leunen begon sterk aan de wedstrijd en wist de eerste aanval meteen te verzilveren: 1-0. Ondanks dat Oranje Wit genoeg kansen wist te creëren lukte het de thuisploeg vervolgens niet om een gat te slaan. Integendeel, het werd al snel 2-2. Daarna was het Klick'15 dat de voorsprong pakte en een klein gat van twee doelpunten wist te maken: 2-4. Net voor de pauze was het echter Oranje Wit dat nog drie keer wist te scoren en daardoor met een kleine voorsprong van 5-4 de rust in ging. Na de rust kwam Oranje Wit sterker uit de startblokken en wist het gat wat groter te maken: 7-4. Klick'15 scoorde daarna nog een keer (7-5), maar had in het vervolg van de tweede helft niet veel meer in de melk te brokkelen. Oranje Wit bleef zoeken naar kansen, wist mooie aanvallen te creëren en maakte de kansen nu wel af: 12-5. Komende zondag spelen de dames uit Leunen tegen Klimroos/VVO in Hapert.