Hockeysters starten met ruime zege

Venray-Vlijmen: 9-0 (4-0). Doelpunten Venray: Joni van Alst (3), Eva Verschuuren (2), Pleun Verschuuren, Lisa Bronswijk, Stella Wientjens en Imke Huggers.

Venray | De hockeysters van Venray zijn goed begonnen aan het nieuwe seizoen, waarin ze azen op de titel in de vierde klasse. Zij wonnen het eerste duel, afgelopen zondag in Venray tegen Vlijmen, met 9-0. Na ongeveer zeven minuten spelen kwam Venray al op voorsprong door een mooie backhandgoal van Joni van Alst. Zeven minuten later maakte Eva Verschuuren een goede actie, wat leidde tot een goal. Na de korte peptalk van coaches Michael Deeks en Gerjan van Alst wist haar zusje, Pleun Verschuuren, ook het doel te vinden. Vervolgens kwamen er nog veel kansen en wist Lisa Bronswijk na een tijdje te scoren door een tip-in, voorgegeven door Eva Verschuuren. Na de rust duurde het weer even voordat Venray kon scoren, maar na tien minuten kreeg Venray een strafbal, die Joni van Alst benutte. Kort daarna wist Eva Verschuuren voor de tweede keer te scoren na een mooie actie. Net voor de derde korte pauze kon Stella Wientjens nog uithalen: 7-0. In het vierde kwart kreeg Venray een tweede strafbal. Weer pushte Joni van Alst de bal binnen, dit keer slim in de andere hoek. Dit zorgde voor haar derde treffer van de wedstrijd. Ten slotte werd de stand op 9-0 gebracht door Imke Huggers.