Nieuwe dorpsraad geen sinecure

SMAKT/HOLTHEES | De vorming van een nieuwe dorpsraad in Smakt en Holthees gaat niet van een leien dakje. Vijf van de zeven leden, onder wie voorzitter Peter Coppus en secretaris Sjaak Koopmans, stoppen. De werving van opvolgers lijkt een proces van de lange adem te worden.

Dat bleek maandag tijdens de dorpsraadvergadering in het Pelgrimshuis in Smakt. Ook Hans Schröder, Theo Steeghs en op termijn Reinhold Oehmen gooien de handdoek. Jeanne Jansen en Pieter Jeuken blijven over. Middels schriftelijk stemmen werden de inwoners enkele maanden terug opgeroepen namen van in hun ogen geschikte kandidaten voor de dorpsraad te noteren. Aan de hand van de stemlijsten zijn inwoners benaderd. Maar het resultaat is op dit moment mager te noemen, volgens Coppus. Een enkeling wil toetreden tot de dorpsraad. "Maar die willen wel weten wie ze om zich heen krijgen", zegt Coppus.
Moeilijk te zeggen, want de meest beoogde kandidaten zeggen direct nee, een ander doet dat na een tijdje, weer een ander is er nog diep over na aan het denken. Een voltallig nieuwe dorpsraad Smakt-Holthees laat nog op zich wachten. "Hoe dan ook, in november wil ik weten wie mij opvolgt", stelt Koopmans.