Mike Teunissen naar WK


Ysselsteyn | Mike Teunissen uit Ysselsteyn is door bondscoach Koos Moerenhout geselecteerd voor het WK wielrennen in Yorkshire in het Verenigd Koninkrijk.

De selectie rondom kopman Mathieu van der Poel bestaat verder uit Niki Terpstra, Bauke Mollema, Dylan van Baarle, Sebastian Langeveld, Jos van Emden en Pieter Weening. De wegwedstrijd over 285 kilometer wordt verreden op zondag 29 september. Van Baarle en van Emden starten ook in de individuele tijdrit.

Teunissen schreef tijdens de afgelopen Ronde van Frankrijk geschiedenis door als eerste Nederlander sinds Erik Breukink in 1989 weer eens in het geel te rijden. "Natuurlijk ben ik blij met de selectie voor het WK", meldt Teunissen op zijn website. "Het zal mijn eerste wereldkampioenschap worden bij de profs. Ik hoop kopman Mathieu van der Poel goed te kunnen ondersteunen, maar ben ook wel benieuwd naar de koers. De totale lengte van 285 kilometer is natuurlijk niet voor de poes. Het wordt denk ik een mooi WK in Yorkshire. Als voorbereiding ben ik afgelopen zaterdag gestart in de achtdaagse OVO Energy Tour of Britain. Ik ga ook proberen om nog wat bij te trainen, want in Yorkshire is het bijna zeven uur koers. Na de Tour of Britain doe ik nog het kampioenschap van Vlaanderen (20 september) en op zondag 21 september de Primus Classic." Wout Poels uit Blitterswijck werd niet geselecteerd voor het WK.