Afbeelding
Foto: Rikus ten Brücke

Openingsweekend bij Mcycles

Merselo | Na maanden van hard werken is het volgend weekeinde dan eindelijk zover. Marcel Ruyten opent zijn wielerwinkel Mcycles bij de molen in Merselo aan het Grootdorp. "Ik ben ontzettend trots op het eindresultaat. De plek bij de molen is echt fantastisch", vertelt Ruyten enthousiast.

Het feestweekend op zaterdag 21 en zondag 22 september wordt kleurgegeven door twee openingsritten. Op zaterdagochtend is er namelijk een tocht op de mountainbike van 35 kilometer door de regio. De rit begint om 09.00 uur. Vanaf 13.00 tot 18.00 uur is de wielerwinkel geopend voor publiek. "Tijdens de openingsrit wordt rekening gehouden met alle niveaus. Het moet vooral een gezellige dag worden met een hapje en een drankje."

OPENINGSRIT

Een dag later vindt er opnieuw een openingsrit plaats. Dan is het de beurt aan de wielrenners voor een tocht van zestig kilometer door de omgeving. "Ik heb er ontzettend veel zin in. Hopelijk verschijnen er veel liefhebbers aan de start van beide tochten. Ik ben ook van plan om dergelijke tochten vaker te organiseren. Er zijn veel liefhebbers in deze regio en het is gezellig en uitdagend om samen te fietsen, zo breng je de mensen samen. Ook op zondag 22 september is de winkel geopend van 13.00 tot 18.00 uur."

Met Mcycles richt Ruyten zich volledig op het sportsegment. Race, cross, gravel en mountainbike. "We verkopen uiteraard fietsen, maar ook alle accessoires die je gebruikt bij het beoefenen van de sport. Mcycles is officieel dealer van de merken Cervélo, Cannondale en Olympia. "Klanten kunnen hier terecht voor nieuwe en gebruikte fietsen, onderhoud, reparaties, accessoires, fietsmeting, zadelmeting en trainingsadvies. Met passie, aandacht en oprechte interesse adviseer ik graag mensen over alles wat met fietsen te maken heeft."


FIETSEN

Ruyten haalde zijn papieren als automonteur, maar raakte verknocht aan fietsen bij Dekkers Tweewielers in Wanssum. "Ik vind het heerlijk om aan fietsen te sleutelen. Ik ga graag met mensen in gesprek over hun passie voor fietsen en deel dan ook de kennis die ik heb opgedaan in het vakgebied. We gaan samen op zoek naar de juiste oplossing. Ik nodig iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen bij Mcycles in Merselo."


INFORMATIE

Meer informatie over Mcycles is te vinden op www.mcycles.nl. Via de website is het ook mogelijk om in te schrijven voor de twee openingsritten. Tijdens de opening van de winkel is ook de molen geopend. Foto: Rikus ten Brücke.