Een foto van de juniorentocht voor de actie Naar de Top voor KiKa.
Een foto van de juniorentocht voor de actie Naar de Top voor KiKa. Foto: Eigen foto

Naar de Top voor KiKa

Venray | Stevige wandelschoenen, een alpinebril op, bepakt met een zware rugzak en hooguit de ondersteuning van wandelstokken, stijgijzers en een pikhouweel. Zo namen 48 mensen in 2019 deel aan één van de klimexpedities van de actie Naar de Top voor KiKa. Afgelopen week vond de laatste expeditie plaats en op 21 september wordt in de Venrayse schouwburg de zesde editie afgesloten tijdens de jaarlijkse benefietavond.

Naar de Top voor KiKa werd in 2010 bedacht door Leunenaar Eddie Siebers. 'De fysieke en mentale strijd aangaan met bergen van 3.000 meter en hoger en daarmee zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de behandeling van kinderkanker', dat was het doel van de actie. Van 2011 t/m 2015 werden 13 expedities georganiseerd, waarmee ruim 600.000 euro werd opgehaald. Hiermee behoorde Naar de Top voor KiKa tot de grootste particuliere initiatieven voor stichting KiKa. Na vijf opeenvolgende edities werd eind 2015 besloten om ermee te stoppen, maar hier kwam begin 2018 verandering in.

Voormalig bestuurslid, oud-deelnemer en Venraynaar Wouter Born. "Naar de Top voor KiKa was vijf jaar lang een uniek event. Na vijf fantastische jaren besloten wij het op een laag pitje te zetten. Toch begon het begin 2018 weer te kriebelen bij mij en, zo bleek, ook bij anderen. We kwamen met oud-bestuursleden en ambassadeurs bijeen, waarna Eddie Siebers (initiator en deelnemer), Pepijn Lemmen (oud-deelnemer) en ik het besloten de actie nieuw leven in te blazen."

Inmiddels is afgelopen week de laatste expeditie succesvol afgerond en leven de deelnemers toe naar de benefietavond. "Het idee was om voor het eerst vijf expedities te organiseren en daarbij droomden wij van een recordbedrag voor KiKa. Als we nu de tussenstand opmaken, dan zijn we apetrots dat editie 2019 zo succesvol is geworden. We hebben een recordaantal van vijf expedities georganiseerd, een record van 48 deelnemers zien bikkelen en we hebben ons recordbedrag uit 2015 overtroffen. Kortom, we hebben alle redenen om op 21 september het fantastische succes van onze deelnemers te gaan vieren."

Op zaterdag 21 september organiseert Naar de Top voor KiKa de jaarlijkse benefietavond in de foyer van de Venrayse schouwburg. Iedereen is van harte welkom en de toegangsprijs van 5 euro komt volledig ten goede aan stichting KiKa. Vanaf 19.30 uur gaan de deuren open en rond 23:00 uur wordt het definitieve eindbedrag bekendgemaakt.

Benefietavond op zaterdag 21 september

Venrayse deelnemers 2019: Jeroen Janssen, Daan Vollenberg, Julius Clabbers, Ron Versleijen, Joep Lemmen, Joost Weijs, Tijs Lemmen, Jacco Sterk, Thijmen Poels, Marcel Bax, Geert Huggers, Stijn holtackers, Guido van Dijck, Bas Kunen, Bent Tiggeloven, Jan-Willem Bruijsten, Niels Borst, Jelt Verrijth, Conny Poeth, Jeroen Stoks, Paul van Lipzig, Ward Weijs, Roel Kousemaker, Sabrina Op 't Root, Jules Arts, Milan Boswinkel, Daan Janssen, Eddie Siebers en Wouter Born.

Voor meer informatie: www.ndtvk.nl