Rondweg 'minder aannemelijk'

BLITTERSWIJCK | Een tweet van Louis van de Ven maakte afgelopen weekeinde duidelijk vol vragen te zitten over de eerder geopperde mogelijkheid van de realisatie van een rondweg rond Blitterswijck. 'De drukte neemt dagelijks toe op de Oude Heerweg. HELP', meldt hij in de tweet.

Door Henk Baltussen

"Eind vorig jaar zijn we door de gemeente Venray tijdens een bijeenkomst in Wanssum bijgepraat over de mogelijkheid van zo'n rondweg", legt Van de Ven uit. "Sinds januari niets meer gehoord of gelezen hierover. Ik dacht, ik gooi er eens een tweet uit. Misschien dat ik dan een reactie van de gemeente krijg. Ik vind het vreemd dat het zo lang moet duren. Daarom schrijf ik ook dat ons een worst is voorgehouden."

Van de Ven doelt op de Oude Heerweg, de doorgaande weg in Blitterswijck waaraan hij woont, die de laatste jaren volgens hem veel drukker is geworden. "De verkeerstoename is in vergelijking met twintig jaar terug gigantisch. Veel vrachtwagens, meestal van Walkro, rijden hier 's morgens al vanaf half vijf en bestuurders van auto's denken dat het hier op dat tijdstip een racebaan is."

Navraag bij de gemeente Venray leert dat de uitkomsten van de verkeersstudie in Blitterswijck inderdaad wat langer op zich heeft laten wachten. 'Inwoners, Dorpsraad Wanssum, Kerngroep Blitterswijck, ondernemers en Fietsersbond zijn erbij betrokken', aldus een gemeentewoordvoerder. 'De verwachting is dat in de loop van oktober meer nieuws is te melden.' Een gigantische toename van verkeer wordt door 'Venray' niet herkent. Dat blijkt ook uit tellingen. Volgende week is er weer een telling op de Oude Heerweg. De gemeentelijk woordvoerder geeft aan dat er wel regelmatig door inwoners wordt geklaagd over de verkeersdruk op de Oude Heerweg. 'Daarom ook de verkeersstudie en de aanpassingen in Blitterswijck.' Navraag leert ook dat een rondweg in Blitterswijck minder aannemelijk is dan een volledige herinrichting van de Oude Heerweg.