SVOC'01-speler Sid Peeters verzendt een pass. Jens Arts (BVV'27) komt te laat.
SVOC'01-speler Sid Peeters verzendt een pass. Jens Arts (BVV'27) komt te laat. Foto: Rikus ten Brücke

Goals Willems nekken SVOC

Oirlo | SVOC'01-trainer Jeroen Denissen wil dit seizoen met een wat aangepaste tactiek minder tegengoals incasseren. Het zal de oefenmeester dan ook heugen dat geen een speler van BVV'27 afgelopen zondagmiddag tot scoren kwam tegen SVOC. Helaas werkte verdediger Rob Willems wel twee ballen in eigen doel, waardoor SVOC alsnog onderuit ging: 1-2.

Door Dennis Stiphout

"Scherp beginnen!" Het is een weinigzeggende term die je ieder weekend meermaals hoort vallen in voetballend Nederland. De spelers van SVOC trokken zich in het duel met BVV maar bar weinig aan van dat advies, getuige het feit dat verdediger Rob Willems de bal al binnen een halve minuut over de eigen doellijn liep. Erg veel blaam treft Willems daarbij overigens niet, want hij kon praktisch gezien maar weinig doen aan het eigen doelpunt. Des te pikanter was het dat zich een kleine twintig minuten later hetzelfde scenario voltrok: 0-2. Het feit dat juist het deel van het scorebord dat de uitgoals aangeeft kapot was, kwam de thuisploeg nog niet zo slecht uit. Vierdeklasser BVV zat zodoende al vroeg op rozen tegen de fusieclub uit de vijfde klasse, maar verzuimde om de voorsprong in de eerste helft te vergroten. Na rust stonden de lat (schot van Lars Koster) en paal (heerlijke uithaal van Jannes Gooren) meer doelpunten van de gasten in de weg. SVOC, dat na rust prima partij bood, kwam een kwartier voor tijd via Johan Gommans op 1-2 na een prima uitgespeelde aanval. De thuisploeg hoopte in het vervolg nog op de gelijkmaker, maar echte kansen op de 2-2 bleven uit.

Zo start de nieuwe trainer Alex Londar met twee overwinningen. Eerder al werd vierdeklasser De Zwaluw met 2-0 verslagen. Londar kwam deze zomer naar Blitterswijck en trainde eerder onder andere de jeugd van JVC Cuijk, Volharding en Olympia'18. "Ik ben nu voor het eerst hoofdtrainer bij de senioren, dat is altijd mijn ambitie geweest. Na het eerste gesprek had ik direct al een goed gevoel. Ik ben niet iemand die op de voorgrond hoeft te staan, maar als het er op aan komt en de spelers doen niet wat ik wil, kan ik me wel laten horen." Wat hij tot nu toe ziet, bevalt hem. "Ik ben tevreden, maar we kunnen nog stappen zetten. Vorige week speelden we de eerste helft overtuigend en was het na rust minder, dat was dit keer weer zo."

Aanvoerder Roel Verkoijen geeft aan dat BVV nog zoekende is: "Het is een heel nieuw team en we zijn nog aan het kijken wie er op welke positie het beste kan spelen. Wat dat betreft zijn dit meer oefenpotjes. Naast de nieuwe spelers zijn er ook een paar jongens van het tweede elftal bij gekomen." Over Londar: "Voor ons is het een nieuwe soort trainer. Hij is ontzettend rustig en dat is voor ons als jonge groep wel fijn. Hij heeft een goed plan en dat voeren we uit, dus we zijn tevreden over hem. We hopen ons gewoon te handhaven."

Die wens zou voor SVOC, uitkomend op het laagste amateurniveau, wel erg dunnetjes zijn. Nee, Denissen wil dit jaar in ieder geval minder tegengoals incasseren dan vorig seizoen (95). "We voetballen in een nieuw systeem en willen iets nieuws teweeg brengen. Hopelijk krijgen we minder goals tegen en kunnen we het spel aan de bal meer zelf maken. We hebben afgelopen donderdag een goed gesprek gehad en iedereen is het eens over dit systeem", aldus Denissen. Als de goals dan ook nog eens aan de juiste kant worden gemaakt, zal dat bijdragen aan meer successen.

SVOC'01 - BVV'27 1-2 (0-2). Doelpunt SVOC'01: Johan Gommans. Doelpunten BVV'27: Rob Willems (speler SVOC'01, 2x e.d.).

SVOC'01: Ellery; Dinghs, Rijbroek, Willems (20. Lars Voermans), Claessens (46. Steeghs); Jesper Voermans, Kersten, Peeters (73. Hendrikx); Kleeven, Houwen, Gommans.

BVV'27: Wolters; Jens Arts, Schraven (60. Karman), Sil Arts, Gooren; Van Ool (60. Tax), Verkoijen, Jari Wijnhoven; Koster, Bram Wijnhoven, Wolters.