Afbeelding
Foto: Eigen foto

Triatlondames handhaven zich

Venray | Zondag 8 september stonden de dames van het team van Essen optiek ATV Venray aan de start van hun laatste wedstrijd dit seizoen. De een achtste triatlon (750 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km rennen) vond plaats in Zaanstad.

Het was een drukke wedstrijd met zowel teams uit verschillende divisies als individuele deelnemers. Aan de start namens het team stonden Jacquie Gough, Rowie Janssen, Lysanne Straten en Mieke Reintjes. Zij mochten deze laatste wedstrijd knallen om hun plek in de divisie te verdedigen. Aan de start stonden 27 teams en in totaal 108 dames.

De Van Essen-dames gingen goed van start tijdens het zwemonderdeel. Jacquie kwam als 9de uit het water, doordat Jacquie haar wetsuit niet los kon krijgen had ze een langzame wissel. Eenmaal uit haar wetsuit ging ze in de achtervolging in op de fiets. Jacquie werd gevolgd door Mieke die als 55ste uit het water kwam. Mieke merkte tijdens de wissel dat ze een snee in haar voet had gekregen door de stenen in het water. Mieke ging alsnog de fiets op achter Jacquie aan. Rowie en Lysanne lagen dicht bij elkaar in het water. Rowie kwam als 91ste uit het water en Lysanne als 94ste.

Het fietsparcours was uitgestrekt. De wind op sommige stukken haalde de snelheid omlaag, maar al met al hebben alle dames goed gefietst.

Bij de wissel van het fietsen naar het zwemmen is Mieke uitgestapt. Lopen ging door de snee niet meer. Gelukkig waren de andere dames goed op dreef en zij maakten de wedstrijd uit. Jacquie rende een 9de looptijd en werd uiteindelijk 21ste in een tijd van 01.15.36. Rowie werd 56ste met een eindtijd van 01:20:04. Lysanne kwam over de finish als 88ste met een tijd van 01.29.49.

De dames behaalden uiteindelijk een 18de plek.

Om in de divisie te blijven moesten de dames in de eindklassering 16de of hoger staan. Van de 27 teams degraderen er 11 naar de 3de divisie. De dames hebben een 13de plek in de eindklassering behaald en hun plek in de divisie verdedigd.

Volgend jaar mogen de dames weer van start in de 2de divisie zuid. De Venrayse dames kijken terug op een goed seizoen en hebben goede verwachtingen voor het volgende seizoen. Volgend jaar mogen ze van start in dezelfde divisie als de heren van ATV Venray na hun promotie naar de 2de divisie zuid.