Diaconiegroep Paterskerk


Venray | Vaak wordt de aandacht van deken en kerkbestuur opgeslokt door de voortdurende zorg voor gebouwen en allerhande lopende en terugkerende kwesties.

Toch mogen ze naast liturgie en catechese die andere wezenlijke taak van de kerk niet vergeten: de diaconie. Dat wil zeggen: alles wat er vanuit de kerk en parochie gebeurt aan sociale contacten. Vanouds behoort het ziekenbezoek tot het hart van deze kerkelijke diaconie. Maar ook de zorg om nabestaanden, nieuwkomers, gescheiden mensen, jonge gezinnen, oude(re) mensen, mensen met problemen of juist met groot geluk mogen niet vergeten worden. Het plan is een diaconiegroep binnen de Paterskerk op te richten.

De initiatiefnemers doen een oproep om mensen die zich graag voor dit goede werk willen inzetten, zich te melden. Er wordt gedacht aan vier avonden. Om een eerste kennismaking op touw te zetten is er een bijeenkomst gepland op 8 oktober in de parochiezaal van de Paterskerk, aanvang 19.30 uur. De bijeenkomst is voor iedereen die erover denkt namens de parochie van de Paterskerk iets voor medemensen te doen. Het moet gaan om mensen die kerkverbonden zijn en die bereid zijn allereerst een stukje vorming te ondergaan.

Aanmelden kan telefonisch via de Paterskerk van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot en met 10.30 uur, telefoon (0478)580202 of email info@paterskerkvenray.nl. De Grote Kerk van maandag tot en met vrijdag (behalve donderdag) via telefoon (0478)550740 of email petrbnd@zonnet.nl.