Op 22 september

Venray | De Oecumenische Basisgroep Venray viert op zondag 22 september 2019 haar 35-jarig bestaan in de kapel van VieCuri aan de Merseloseweg in Venray.

Op deze dag komen leden en ex-leden, belangstellenden en genodigden bijeen om stil te staan bij het verleden, heden en toekomst. De basisgroep is een kleine geloofsgemeenschap ontstaan in 1984.

Door verschillende omstandigheden in de kerk heeft deze groep destijds een keuze gemaakt voor een eigen wijze van vieren vanwege haar maatschappelijke betrokkenheid, waarbij, naast de Bijbel en andere spirituele bronnen, vooral ervaringsverhalen het uitgangspunt vormen, met eigentijds taalgebruik.

De vieringen worden twee keer per maand op zondagen gehouden in de kapel van VieCuri. Uit eigen groep worden mensen uitgenodigd om voor te gaan in de vieringen, waarbij vrouwen een gelijkwaardige plaats hebben. In de vieringen worden het woord en brood en wijn gedeeld.

De bijeenkomsten zijn openbaar, iedereen is welkom.

De oecumenische basisgroep vormt een religieuze bron van inspiratie en deelt de zorg over de kerk en de wereld. Deze verbondenheid geeft de groep veerkracht om op weg te zijn en te gaan naar een rechtvaardige en solidaire kerk en wereld hier en wereldwijd.

De tijden en thema's van de vieringen worden voor de tweede en vierde zondag van de maand bekendgemaakt in Peel en Maas.

Voor meer informatie kijk op de website www.basisgroepvenray.nl.