Afbeelding
Foto: Eigen foto

Classic Demo Cross in Heide

Heide | Op zondag 15 september vindt er onder de noemer Classic Demo Cross een reünie plaats van de motorcrosses die werden gehouden op de Janslust Heide van 1961 tot en met 1983.

Het terrein aan de Deurneseweg 58 opent op zondagmorgen zijn deuren voor crossers die zich in willen schrijven. Om 10.00 uur beginnen de eerste trainingen en aansluitend is er een boekpresentatie. Het boek gaat over de crosswedstrijden die vroeger op dit terrein werden verreden.

Om 12.30 uur verschijnen de eerste crossers aan de start voor de eerste manche. Er worden deze dag zes klassen verreden, te beginnen met de quads en crossmotoren kinderen. Als tweede wordt de open klassen hobbyisten solo verreden, de derde categorie zijn de kidszijspannen, gevolgd door klasse 4 quads volwassenen. Voor de klassen vijf en zes gaan de deelnemers terug naar de jaren '60 en '70. Hierin komen ook verschillende oudgedienden weer aan de start in de klassen classic solo en classic zijspan. Tussen de manches door is er ook nog tijd voor de zogeheten Funn-klasse.

Het terrein is verder ingedeeld met een minicircuit voor de allerjongsten die onder begeleiding een rondje kunnen rijden op een minimotortje. Ook mogen deze dag de herinneringen aan vroeger niet ontbreken. Er worden verschillende classic motoren tentoongesteld en in de tent zijn enkele items en er wordt foto- en filmmateriaal getoond van crosses uit die tijd.

De entree is gratis. Meer informatie over het evenement via e-mail tjakobs@planet.nl.