Afbeelding
Stan Verhaag

Doos

Doos

Schrok u ook toen het Inalfa-pand aan de Maasheseweg vorig jaar was afgebroken? Wat een vlakte lag er opeens, hè?! Op deze acht hectare grond (twaalf voetbalvelden) staat nu een gigantisch magazijn. Met dank aan DHG, dat panden bouwt die worden gehuurd door bedrijven die er hun producten opslaan en van hieruit naar de klant sturen (die ze bestelt via internet). 'De verdozing van het landschap,' noemde de Volkskrant dit vorig jaar. 'De XXL-DC's – super oversized distributiecentra van minimaal 40.000 vierkante meter – groeien explosief.' Ons DC heeft 50.000.

Deze week las ik uitspraken van DHG's commercieel directeur: 'DHG is aanwezig op alle belangrijke logistieke hotspots, waaronder Rotterdam, West- en Midden-Brabant en Venray.' Mijn borst zwol van trots. 'In Venlo bevinden zich al heel wat logistieke bedrijven, dus zochten wij een plek met meer arbeidspotentieel.' Yes! Venray rules!

Smartlogs (van 'smart logistics') noemt DHG deze dingen. De directeur: 'Je herkent ze aan hun strakke, donkergrijze uiterlijk, met tweelaags kantoren die grote glaswanden laten zien. Ze ademen kwaliteit, maar zijn niet over the top.' Deze beschrijving is een beetje over the top. Mijn beschrijving 'grijze doos met hoekramen' klopt namelijk ook. Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding. Economisch is deze megadoos een aanwinst. Esthetisch blijft het behelpen.