Afbeelding
Foto: Rikus ten Brücke

Fietsen voor elk budget

Overloon | Al jarenlang is Maurix Tweewielers hét adres voor nieuwe (elektrische)fietsen, tweedehandsfietsen en fietsonderhoud. Sinds 2010 zwaait Auke Numan de scepter bij het Overloonse bedrijf. Samen met twee medewerkers runt Numan Maurix Tweewielers aan de Vierlingsbeekseweg 7a in Overloon. Het bedrijf voert gerenommeerde Nederlandse topmerken in het assortiment zoals Koga, Gazelle, Sparta en Cortina.

De fietsenwereld is volop in beweging. Het aantal elektrische fietsen op de Nederlandse fietspaden stijgt explosief en dat is ook te merken bij Maurix Tweewielers. "Voorheen waren het vooral 60-plussers die een elektrische fiets kochten, maar tegenwoordig kopen steeds meer jongeren ook een elektrische fiets", legt Numan uit. "Het is toch een stukje gemak voor de mensen. De ondersteuning die een elektrische fiets biedt is toch prettig, zeker als bijvoorbeeld de weersomstandigheden wat zwaarder zijn."

Deskundig personeel

De klant is koning en dat geldt zeker bij Maurix Tweewielers. Klanten kunnen bij het deskundige personeel met al hun prangende vragen terecht. "We gaan altijd met de klant in gesprek. Wat zoekt de klant? Waar moet zijn of haar fiets aan voldoen? Het zijn enkele vragen die we samen proberen te beantwoorden. Een nieuwe fiets is een investering, dus het moet goed bij je passen."

Het aanbod bij Maurix Tweewielers is erg divers. Voor ieder budget is er wel een passende oplossing. Er is ruimte voor zeer exclusieve elektrische fietsen, maar er staan ook perfect gereviseerde tweedehandsfietsen. "Daarnaast hebben we een breed aanbod aan accessoires. Van fietspompen tot fietstassen en van helmen tot fietsdragers. Het is belangrijk om alles voor handen te hebben."

Een van de belangrijkste pijlers van Maurix Tweewielers is fietsonderhoud. Het is volgens Numan belangrijk om een fiets op de juiste manier te onderhouden. "Het is belangrijk om zorgvuldig met je fiets om te gaan. De ene fiets behoeft vaker onderhoud dan de andere. Dat is per klant wisselend. Als je niet vaak fietst, heeft de fiets minder onderhoud nodig. Na gesprekken met de klant kunnen we bepalen hoeveel onderhoud een fiets nodig heeft. We proberen iedere fiets binnen acht uur maken." Daarnaast is het ook mogelijk om een onderhoudsbeurt in te plannen bij Maurix Tweewielers. Klanten kunnen in Overloon terecht voor onderhoud aan alle verschillende merken fietsen. "Ons personeel wordt ieder jaar opnieuw geschoold. Dankzij cursussen blijven we op de hoogte in een markt die nog steeds aan het veranderen is. Zo kunnen we onze klanten zo optimaal mogelijk bedienen. Iedere klant moet met een tevreden gevoel bij ons naar buiten wandelen."

Maurix Tweewielers is op dinsdag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur. Het bedrijf si bereikbaar via telefoonnummer 0478 641 270. Meer info via de website www.germaurixtweewielers.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding