Kinderen en belang bewegen

Kinderen en belang bewegen


Venray | Het Gezinscoach Venray-team houdt op donderdag 3 oktober een avond voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar over hoe je kan leren door te ervaren en te bewegen.

Kinderfysiotherapeute, psychomotorisch remedial teacher en docente Hanneke Poot neemt de aanwezigen mee in een interactieve presentatie over de sensomotorische ontwikkeling. Bewegen staat aan de basis van alles wat een kind gaat leren: vanaf heel klein tot volwassen leeftijd doe je ervaring op over jezelf en alles om je heen.

Deze avond gaat over de fasen in de sensomotorische ontwikkeling en het belang voor de verdere ontwikkeling. Hanneke Poot geeft tips hoe je als ouder invloed hebt op de manier waarop je kinderen zich ontwikkelen.

Zo leren ze bewust kijken naar het bewegen van zuigelingen, peuters en oudere kinderen en krijgen ze idee├źn over spelletjes en activiteiten die kinderen kunnen steunen in hun ontwikkeling. De avond duurt van 19.30 tot 21.00 uur en wordt gehouden in MFC Leunen aan de Albionstraat 26 in Leunen. Aanmelden kan tot 23 september via www.synthese.nl.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Nancy Jansen via telefoon (088)4653575.