Afbeelding
Foto: Toos van Ool

Thema-avond over Sri Lanka

Venray | Stichting Mullai houdt op dinsdag 10 september in samenwerking met Mondiaal Platform Venray een thema-avond over Sri Lanka. Wat was de impact van de tsunami en burgeroorlog? Wat kunnen vrijwilligers ook nu nog voor de inwoners betekenen? De boeiende avond met diverse gastsprekers en presentaties begint om 19.00 uur in Wijkcentrum Brukske in Venray.

Eind 2004 werd Sri Lanka getroffen door een tsunami die overweldigende verwoestingen aanrichtte, met name in het district Mullaitivu, in het noordoosten van Sri Lanka. Venraynaar Anton Thurayappah, zelf afkomstig uit dit gebied, wilde vanuit Nederland hulp kunnen bieden. Dat was de aanleiding voor de oprichting van de Stichting Mullai.

De naam relateert niet alleen aan het district Mullaitivu, mullai is ook de naam van een jasmijnachtige bloem die veelvuldig voorkomt in de Sri Lankaanse bossen. De schoonheid van deze bloem vormt van oudsher een vast thema in de liefdespoƫzie van het eiland. Anton Thurayappah, de oprichter van Mullai, vertelt deze avond over het ontstaan van de stichting.

Het district Mullaitivu was de gevolgen van de tsunami nog lang niet te boven toen in 2008 opnieuw de oorlog ontbrandde tussen het regeringsleger en de Tamil Tijgers. Ook deze oorlog maakte weer veel slachtoffers en verwoestte een groot deel van de regio. Wat was de impact van dit alles voor de inwoners van het district Mullaitivu? Wat waren de gevolgen voor de bewoners van dit deel van Sri Lanka en hoe proberen zij hun levens sindsdien weer op de rit te krijgen? Daarover vertelt Sri-Lankakenner Peter Storck tijdens deze thema-avond aan de hand van een presentatie met veel foto's.

Samenwerken, kennis delen en leren van elkaar

Aansluitend vertelt Kevin van Ginkel van Travel Active over hun activiteiten in Sri Lanka. Travel Active werkt samen met vele vrijwilligersprojecten op drie continenten en in meer dan dertig landen. Samenwerken, kennis delen en leren van elkaar staan hierbij centraal. Kevin van Ginkel vertelt tijdens deze thema-avond over wat voor vrijwilligerswerk je kunt doen op Sri Lanka. Maar ook over wat het betekent voor jezelf en vooral over wat het betekent voor de mensen daar.

De avond duurt tot ongeveer 22.00 uur. Meer informatie over de organiserende stichting Mullai staat op www.stichtingmullai.nl.

Foto: Toos van Ool.