Venray Lokaal wil snel naar De Peel

Venray Lokaal wil snel naar De Peel


VENRAY | De gemeenteraad moet zo snel mogelijk op de hoogte worden gesteld van de plannen om de slapende vliegbasis De Peel weer tot leven te wekken. Dat stelde Venray Lokaal-fractieleider Tino Zandbergen maandag tijdens het presidiumoverleg.

Zandbergen wil met de voltallige gemeenteraad naar de Luitenant-generaal Bestkazerne, dat eerder als militair vliegveld De Peel door het leven ging, om daar ter plekke tekst en uitleg over de plannen te krijgen. "We lezen nu van alles in de kranten, van het college horen we verder niets. We moeten het nu allemaal zelf uitzoeken. De raad had hier al veel eerder over geïnformeerd moeten worden. We zijn toch het hoogste bestuursorgaan in de gemeente."

Het college heeft inmiddels aangegeven zienswijzen over de plannen bij Vredepeel in te dienen. Zandbergen: "Het zou handig zijn dat de raad daarover wordt ingelicht. Op 15 september moet die zienswijze bij Defensie in Den Haag liggen." Zandbergen vindt dat er snel moet worden gehandeld, omdat de deadline met rasse schreden nadert. "En die F35-vliegtuigen komen hoe dan ook naar Nederland." Of de komst van de jachtvliegtuigen naar Vredepeel nog tegen kan worden gehouden, weet Zandbergen niet. Stil blijven zitten en afwachten is voor hem geen optie. Burgemeester Hans Gilissen zei het plan van Zandbergen een goed idee te vinden.