Afbeelding
Foto: Martijn Dehing

MMSK maakt zich op voor Freedom!

Venray | Op 18 oktober 2019 is het 75 jaar geleden dat Venray werd bevrijd.

In de hele gemeente worden tot en met 5 mei 2020 tal van activiteiten georganiseerd om daarbij stil te staan en de vrijheid te vieren. MMSK St. Petrus Banden brengt als activiteit een muzikale ode aan 75 jaar bevrijding in Venray met de bevrijdingsshow Freedom!, op zaterdag 19 oktober in de grote zaal van Schouwburg Venray. De speciale eregasten deze avond zijn de laatst levende bevrijders van Venray.

Muzikale ode aan 75 jaar bevrijding in Venray

Het uit Engeland afkomstige koor The Stuart Singers komt over naar Nederland om te schitteren op het Venrayse podium. The Stuart Singers bestaat uit 62 mannen en vrouwen en staat onder leiding van Helen Sims. Zij zetten zich zeer succesvol in voor diverse goede doelen in de omgeving van Gloucestershire en daarbuiten.

Ook mezzosopraan Emma Brown, afkomstig uit Engeland en sinds 2007 woonachtig in Nederland, is van de partij. Emma Brown zong al met de Nieuwe Nederlandse Opera Academie en de Nederlandse Nationale Opera, en trad met diverse koren op in onder andere het Concertgebouw in Amsterdam.

De uit Venray afkomstige zangeres, actrice en songwriter Anna Joan studeert momenteel Master of Music aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Zij volgt daar zanglessen bij het Muziektheaterconservatorium, songwritinglessen bij de rockacademie en danslessen bij de dansacademie. Daarnaast acteert zij veel in shortfims en reclames. Als zangeres brengt zij haar eigen popmuziek uit en treedt zij op met haar eigen band en zingt zij met orkesten.

Zanger Don Mulders is geen onbekende in de Venrayse muziekwereld, noch voor MMSK. Als voormalig Zanger van Sint Frans en 'Bono' van de band RU2 heeft hij de nodige muzikaliteit ontwikkeld. Mulders leverde eerder al zijn bijdrage aan het bevrijdingsconcert op het Schouwburgplein in 2015 en was één van de Toppers tijdens het Toppersconcert in 2018. Piper Wilbert van den Boom geeft Freedom! een kenmerkende klank mee met zijn doedelzak. Van den Boom speelde ook met MMSK samen tijdens het bevrijdingsconcert in 2015 en tijden het bevrijdingsconcert in de schouwburg in 2013.

Kaarten voor Freedom! zijn verkrijgbaar via Schouwburg Venray.

Foto: Martijn Dehing.