Afbeelding
Foto: Eigen foto

'Barbecue goed voor verbinding'

Venray | Bijna tweehonderd bewoners genoten afgelopen zaterdag in Vlakwater niet alleen van het tropische weer, maar ook van de eerste wijkbarbecue.

Eind 2018 werd dit initiatief door Inge Adriaansens van Wijkraad Vlakwater leven in geblazen. Vervolgens werd een enthousiast organisatieteam samengesteld.

"We hadden als doelstelling om voor zo'n vijftig tot honderd personen in deze eerste editie een wijkbarbecue te organiseren. De opkomst, met bijna tweehonderd wijkbewoners, overtrof ook onze verwachting als organisatie", meldt Bart Lemmen.

Loes Straatman, voorzitter van Wijkraad Vlakwater, is trots. "Bijzonder dat we met dit initiatief zoveel mensen in de wijk enthousiast hebben kunnen krijgen. Bijna een kwart van onze wijk was van de partij. Dit is goed voor de verbinding binnen de wijk Vlakwater en het wijkgevoel. Voor de kinderen werd door de Vlakwater Kidsclub een waar spelletjesparcours uitgezet en ze konden zich daarnaast op luchtkussens uitleven."

Ook medeorganisator Ank ten Berge blikt tevreden terug. Samen met haar man Hans, Lisette Cattoir, Wim de Schryver en Bart Lemmen deed ze haar best 'om een leuke wijkbarbecue te organiseren'. "De aanwezige wijkbewoners hebben genoten, ook al moesten we plots schuilen in de tent voor een fikse regenbui. Dat mocht de pret niet drukken, maar gaf juist iets van extra verbroedering. Het is goed om te zien dat we op deze manier ook als bewoners van Vlakwater op een informele manier nader met elkaar kennismaken."