Voorlichting over borstkanker

Voorlichting over borstkanker


Beugen | Het mammateam van Maasziekenhuis Pantein houdt op dinsdag 8 oktober een voorlichtingsavond over borstkanker. De avond begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Het thema is nieuwe ontwikkelingen in onderzoek en behandeling.

Chirurg O. Boelens vertelt over de sneldiagnostiek bij verdenking op borstkanker: alle onderzoeken die nodig zijn om tot een diagnose te komen vinden zoveel mogelijk op één dag plaats. Welke vervolgstappen zijn er en welke keuzes kunnen patiënten maken? Radioloog D. te Boekhorst gaat daarna dieper in op de radiologische onderzoeken die plaatsvinden, zoals een mammografie en mammapunctie. Chirurg J. Berlage bespreekt de laatste ontwikkelingen in de operatieve behandeling van borstkanker.

Na de pauze spreekt physician assistant M. van Zeeland over bestraling (radiotherapie) bij een borstsparende operatie. Steeds vaker is een borstsparende operatie mogelijk, waardoor ook meer patiënten behandeld worden met bestraling. Vervolgens vertelt internistoncoloog dr. Kamm over de aanvullende behandelmogelijkheden zoals chemotherapie en hormonale therapie. Voor deze aanvullende behandelingen en voor bestraling kunnen patiënten terecht in het Maasziekenhuis. Daarbij wordt nauw samengewerkt met het Radboudumc in Nijmegen. Als laatste is het woord aan mevrouw A. Ros van de Borstkankervereniging Nederland. De voorlichtingsavond is gratis toegankelijk. Aanmelden kan via www.maasziekenhuispantein.nl/voorlichtingsavonden.